Tornacı Hoca: O çivileri oğluma da takarım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (18:54)   Son Mesaj: 02-28-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    02-28-2011

    Tornacı Hoca: O çivileri oğluma da takarım

    Tornacı Hoca: O çivileri oğluma da takarım


    Sanayide yaptırılan standart dışı çivileri hastaların ayağına takarak mağdur ettiği iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Uğur Y., kamuoyunda adının ‘tornacı hoca’ya çıktığını söyledi.

    Akademik itibarının korunması gerektiğini belirten Uğur Y., "Bu çivileri öz oğluma bile gönül rahatlığıyla takarım" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, Uğur Y. ile ortağı olduğu öne sürülen Şafak İ."nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve davayı bir ay sonrasına erteledi.
    Konya 3. Ağırceza Mahkemesi"ndeki duruşmaya, hastalarını mağdur ettiği, ihaleye fesat karıştırdığı ve çete kurduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Prof. Uğur Y. ve ortağı olduğu öne sürülen Şafak İ. katıldı. Duruşmada sanık avukatları ile mağdur ve müdahil avukatları da hazır bulundu.

    Mahkeme heyeti bu duruşmada SÜ Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı"nda görev yapan asistanların ifadelerine başvurdu. Tanık olarak dinlenen asistanlar Harun K., Yunus G., Ali G. , İsmail Hakkı K., Prof. Dr. Uğur Y."nin gizli ortağı olduğu öne sürülen Ozmoz isimli firmadan gelen çivilerin boylarının standartlara uymadığını, bazı vidaların kilitlenmediğini ve bazı çivilerin titanyumdan daha ağır olduğunu tutanakla tespit ettiklerini ve fakülte idaresine bildirdiklerini ifade etti. Malzemelerin standartlara uymaması sebebiyle ameliyatların normalden çok daha fazla sürdüğünü ve bu süreçte aldıkları radyasyonun arttığını dile getiren asistanlar, kendilerini radyasyondan koruyan kurşun elbiseleri ise ağır olması sebebiyle giymediklerini anlattılar.

    Avukatları, sanık Uğur Y."nin delilleri karartma ve kaçma ihtimalinin bulunmadığını belirterek tahliyesini istedi. Duruşmada söz alan sanık Uğur Y. de yeterince bilgi sahibi olmadığını öne sürdüğü öğrencileri konumundaki asistanların kendisi hakkında verdiği ifadelerin bilimsel olmadığını savundu. "Bu çivileri kendi çocuğumun ayağına bile gönül rahatlığıyla çakarım" diyen Prof. Uğur Y., hocalık itibarının korunmasını istedi. Kamuoyunda adının "Tornacı hoca"ya çıktığını anlatan Uğur Y., "Suçsuz olduğum anlaşıldığında öğrencilerimin karşısına nasıl çıkarım? "Tornacı hoca"ya bak dediklerinde benim itibarım bitmiş olur." diye konuştu.

    Duruşmaya verilen 10 dakikalık aranın ardından Prof. Dr. Uğur Y. ile Şafak İ.'nin tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, davayı 28 Mart'a erteledi.




    Tornacı Hoca: O çivileri oğluma da takarım Yorumları