KPSS mağdurlarından 'turşulu' eylem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (17:54)   Son Mesaj: 02-28-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    02-28-2011

    KPSS mağdurlarından 'turşulu' eylem

    KPSS mağdurlarından 'turşulu' eylem


    2010 KPSS Mağdurları Öğretmenler Platformu Kayseri temsilcileri tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda eylem düzenledi.

    Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemde, atanamayan öğretmenler ellerinde, '30 bin atama istiyoruz, sadaka değil alın teri istiyoruz, çalanlar okulda çalışanlar sokakta, atanamıyoruz evlenemiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı. Lahana, kornişon ve ezme turşularının önünde düzenlenen eylemde ilk olarak atanamayan öğretmenlerin anneleri konuştu. Çocuklarına destek veren anneler, "Atanamadıkları için evlendiremiyoruz. Kız bakmaya dahi gidemiyoruz" dedi.
    2010 KPSS Mağdurları Öğretmenler platformu adına konuşan Mustafa Lale de, "Bizler, 2010 KPSS mağdurları öğretmenler olarak, bir sosyal paylaşım sitesinde bir araya gelmiş 30 bin öğretmen adayıyız. Burada toplanmamızın amacı sadece mağduriyetimizi, derdimizi kamuoyuna paylaşmaktır" diye konuştu.

    Lale, "300 binin üzerinde öğretmen işsizdir, mağdurdur, mazlumdur öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, maalesef ülkemizde bir algılama sorunu var. 300 binin üzerinde öğretmenin işsiz olması, bu ülkede yeri yerinden oynatmalı, yetkililerin uykularını kaçırmalı ve gündemin en üst sıralarında yer almalıydı. Halbuki, bu sorun yazarıyla çizeriyle, işçisiyle memuruyla, bürokratıyla parlamentosuyla herkesin sorunudur" diyerek, Başbakan'dan dertlerini anlatabilmek için randevu isteyeceklerini bildirdi.

    Lale, sıkıntılarını anlatan bir mektubu da çoğaltarak, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi.







    KPSS mağdurlarından 'turşulu' eylem Yorumları