Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (17:34)   Son Mesaj: 02-28-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    02-28-2011

    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor

    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor


    Vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yarın defnedileceği Merkezefendi Mezarlığı'nda hazırlıklara başlandı. Fatih Camii'nde de son hazırlıklar yapılıyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesince Merkezefendi Mezarlığı'nda yaklaşık 70 kişilik ekip tarafından temizlik, bakım ve ağaç budama çalışması yürütülüyor.
    Merkezefendi Mezarlığı'nın girişinde yer alan Erbakan ailesinin kabristanı da yine görevlilerce temizleniyor.

    Mezarlığın giriş bölümünde yer alan ve kararan duvarlar, 20 kişilik ekip tarafından basınçlı havayla kum püskürtülerek beyazlatılıyor.

    50 kişilik bir grup da mezarlığın içindeki çöpleri, budanan ağaç dallarını topluyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Eski Kozlu, Silivrikapı, Tahirefendi, Dedeler, Yeni Kozlu mezarlıklarında da bakım ve temizlik çalışması yapıyor.

    Bu mezarlıkların bulunduğu 10. Yıl Caddesi de yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlanıyor.

    TÖRENİN YAPILACAĞI FATİH CAMİSİ'NDE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR


    Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılacak cemaat için Fatih Camisi'nin çevresindeki caddelere de ekran yerleştirileceğini bildirdi.

    Fatih Camisi'nde incelemelerde bulunarak, burada basın mensuplarına bilgi veren Demir, ''Erbakan Hocanın, Türkiye'de siyasetin normal zeminine oturmasında olağanüstü gayreti olan ve Türk siyasi hayatının, üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin daima mihenk taşlarından biri olduğunu düşünüyorum'' dedi.

    Yarın yapılacak cenaze töreniyle ilgili bilgi veren Demir, Edirnekapı'ya kadar toplu taşıma araçlarının aktif olarak çalıştığını, gerek Beşyüzevler'den, gerekse metrobüs yoluyla Edirnekapı'ya kadar gelecek vatandaşların, yürüyerek cenaze törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne ulaşabileceklerini söyledi.

    Ayrıca Saraçhane, Eminönü, Taksim yönünden de insanların camiye yürüyerek ulaşacaklarını düşündüğünü belirten Demir, ''Çünkü mesafenin uzun olmadığını düşünüyorum. Buradan toplanan halkın, bir düzen içerisinde, Fevzi Paşa'dan, Akdeniz Caddesi'nden Vatan'a oradan da kabristana, huzur içerisinde gidebileceklerini umut ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum'' dedi.

    Camide şu an restorasyon çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Demir, caminin tarihinin en büyük restorasyonunu gördüğünü söyledi.

    Demir, cenaze namazınını kılınacağı yer, kullanılacak kapı ve çevresinin restorasyonunun, bu akşam geç vakitlere kadar çalışılarak bitirileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

    ''Bu kapının daralmış kısmını da genişleteceğiz ve kapıyı eski haline getireceğiz. İskelelerden kurtulacağız inşallah. Buradan insanların tahliyesini rahatlıkla sağlayacağız. 2 günlük çalışma neticesinde bir sıkıntı görülmüyor. Bizim camide çalışan yaklaşık 200 kişilik ekibimiz var. Ayrıca müteahhitlerin de bütün ekipleri burada. Çevre düzenlemesinde çalışan, Fatih Belediyesinin Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğüne ait müteahhitler yoğunlukla çalışıyorlar. Ben, Hocamıza layık bir cenaze namazının ve törenin olacağını düşünüyorum.''

    -BAZI CADDELERE NAKLEN YAYIN-

    Demir, caminin restorasyonda olması nedeniyle yarın ancak caminin iç kısmının 3'te birinin kullanılabileceğini kaydederek, bu sebeple, şu ana kadar insanların kullanımına kapalı yeşil alanların da cenaze töreni için kullanıma açılacağını ifade etti.

    Belediye Başkanı Demir, bu çalışmaların da yeterli olamayacağı düşünülerek, cemaatin bir kısmının, Feyzi Paşa'da, Malta Çarşısı'nda, Darüşşafaka ve Haliç Caddesi'nde olabileceğini öngörerek, oralara da cenaze namazını naklen aktaracak ekranlar yerleştireceklerini belirtti.

    ''Dolayısıyla insanlar bulunduğu yerden cemaate ve cenaze namazına iştirak edebilecek'' diyen Demir, basının işini rahatlıkla yapabilmesi için de cami avlusunun musalla taşını gören bölümüne platform kurulacağını, yabancı konuklar ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın rahatlıkla cenaze namazlarını kılabilecekleri, üstü örtülü bir mekan düşündüklerini ifade etti.

    Demir, ''Ümit ediyorum ki bize yaraşır, Erbakan Hocamıza yaraşır bir tören olur. Ben rahmetli Turgut Özal Bey'in de cenazesine şahit olmuştum burada. Tahmin ediyorum ki öyle tarihi bir gün daha yaşanacak'' diye konuştu.

    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor

    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor

    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor

    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor





    Fatih Camii Erbakan için hazırlanıyor Yorumları