Şanlıurfa'da kan davaları arttı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (15:06)   Son Mesaj: 02-28-2011 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    02-28-2011

    Şanlıurfa'da kan davaları arttı!

    Şanlıurfa'da kan davaları arttı!


    Şanlıurfa'da son yıllarda artan kan davaları aileleri perişan ederken, her iki tarafında ocağını söndürüyor. Yaklaşık 100 kişi 200 yıldır yaşadıkları köyü kan davası nedeniyle terketti.

    2 yıl önce meydana gelen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayda bir aile 200 yıldır yaşadıkları köyü terk etmek zorunda kaldı.
    Köyü terk ettikten sonra evleri ve araçlarının ateşe verilen Taş ailesinin evleri de iş makineleri tarafından yıkıldı.

    2009 yılında Şanlıurfa"nın Bozova ilçesine bağlı Konuksever köyünde arazi anlaşmazlığından meydana gelen olayda 3 kişi hayatını kaybetmişti. Kendilerine saldırdıklarını fakat karşılık verince hayatını kaybettiklerini dile getiren 65 yaşındaki Ramazan Taş "Biz kan davası istemiyoruz, öncede istemiyorduk şimdide. Tüm ailemiz 200 yıldır yaşadığımız köyümüzü terk etmek zorunda kaldık. Evimizi barkımızı bırakıp çekip gittik. Ertesi gün tüm evlerimizi ateşe verdiler. Araçlarımız yakıldı. Sulama borularımız yakıldı.

    Onlarca aile yüzyıldan fazla süredir yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kaldı. Perişan durumdayız. Barışmak için bir çok kişiyi araya koyduk. Fakat bir ağanın direnmesi nedeniyle karşı taraf barışmaya yanaşmıyor. Böyle giderse büyük bir katliam daha yaşanabilir. Binlerce dönüm arazimiz var başkaları ekip biçiyor. Son olarak köydeki evlerimizi iş makineleri ile yıkmışlar." diye dert yandı.

    Vali Okutan"ın bir çok olaya arabuluculuk yaptığını hatırlatan Ramazan Taş "Bir çok aileyi barıştırdınız bu olaya da el atın Sayın Valim. Biz ikinci bir olay olmasın diye geri çekiliyoruz. Başbakan"a, Cumhurbaşkanına ve Tugay Komutanına sesleniyorum. Ne olur bu derdimize bir çare bulun. Daha büyük olaylar olabilir. Burada tarlalarımızı ekip biçiyorlar kimse neden ekiyorsun diye sormuyor. Nerede Devlet? Valimiz Nuri Okutan yıllardır yanan bu yangını söndürsün." diye feryat etti.

    Şanlıurfa"da son yıllarda artan kan davalarına karşı geçen yıl Şanlıurfa"da görev yapan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım"ın başlattığı barış projesi Yıldırım"ın tayini çıkmasıyla askıya alınmıştı.

    Son 2 yılda meydana gelen kan davası olaylarında il genelinde 36 kişi hayatını kaybetti yüzlerce kişi de yaşadıkları köyden göç etmek zorunda kaldı.

    Şanlıurfa




    Şanlıurfa'da kan davaları arttı! Yorumları