Matbaada 14 bin korsan kitap ele geçirildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (15:04)   Son Mesaj: 02-28-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    02-28-2011

    Matbaada 14 bin korsan kitap ele geçirildi

    Matbaada 14 bin korsan kitap ele geçirildi


    Ankara Emniyet Müdürlüğü ile İl Denetim Komisyonu ekipleri, dün Altındağ’da bir matbaaya gerçekleştirdiği operasyonda, yaklaşık 14 bin adet korsan kitap ele geçirdi.

    Operasyon sonucunda 4 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. Kitaplar, mahkeme süreci sona erinceye kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı"na ait depoya adli emanet olarak teslim edildi.
    Korsanla Mücadele Ankara İl Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Hamdi Dinçer, çok satan ve güncel kitapların korsanlarının basıldığını, operasyonda özellikle yazar Ahmet Ümit"in kitaplarının ele geçirildiğini kaydetti.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Hakları Büro Amirliği"ne dün gelen, Altındağ"daki bir matbaada çok sayıda korsan kitap basımının yapıldığı yönündeki ihbar üzerine, Emniyet ve İl Denetim Komisyonu ekipleri harekete geçti.

    Söz konusu matbaaya yapılan operasyonda, 7 bin 220 adet bandrolsüz kitap, 100 bin adet kitap forması, kapağı takılmış ancak kenarları kesilmemiş 210 adet kitap, 3 bin 600 adet kitap kapağı elde edildi. 4 şahıs hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

    Kitaplar kamyonetlerle bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın depolarına teslim edildi. Korsanla Mücadele Ankara İl Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Hamdi Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok satan ve güncel kitapların korsanlarının basıldığını, operasyonda özellikle yazar Ahmet Ümit"in kitaplarının ele geçirildiğini kaydetti.

    Dinçer, "Bu kitapların öncelikle mahkeme aşaması var. İlgili şahıslar savcılığa intikal ettirildi. Delil olarak bunlar muhafaza edilmek zorunda. Bu kitaplar adli emanet olarak burada tutuluyor." diye konuştu.

    Mahkemenin bazen 8 yıl sürebildiğine dikkat çeken Dinçer, "Şu anda imha yönetmeliği henüz yok. Bandrolsüz ve korsan olduğu için bunların tekrar dönüşümüne karar verilebilir. Yani mahkemenin sonuçlanmasını beklemek zorundayız." dedi.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İç İşleri Bakanlığı"nın yapmış olduğu protokol gereği korsanla mücadelenin etkin hale getirilmesi için yeni bir oluşum sağlandığını kaydeden Dinçer, Emniyet güçlerinin Ankara"da son 7 ayda yapmış olduğu çalışmalar sonucunda kitapların teslim edildiği depoda yaklaşık 120 bin korsan kitabın toplandığını aktardı.

    Korsancıların çok çeşitli taktikleri olduğunu söyleyen Dinçer, şöyle devam etti: "Siz ne yapıyorsanız, bir adım öne geçme durumları var. Korsan kitap matbaada imal ediliyor. Matbaaları denetim altına almak, daha sıkı takip etmek gerekiyor.

    Bu çalışmalar doğrultusunda biz ağırlığımızı bataklığın içine doğru kaydırmış olduk. Bu şekilde daha verimli çalışma... Belki farkındasınızdır, yollarda, pazarlarda durumlar azaldı... CD"lere yolda pazarda çok az rastlanıyor artık."

    Dinçer, mevcut depoların yetersiz kalması halinde, kiralama yöntemine gideceklerini dile getirdi.




    Matbaada 14 bin korsan kitap ele geçirildi Yorumları