TBMM'nin önünde 28 Şubat protestosu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (14:54)   Son Mesaj: 02-28-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    02-28-2011

    TBMM'nin önünde 28 Şubat protestosu

    TBMM'nin önünde 28 Şubat protestosu


    Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, 28 Şubat süreci ile darbeleri protesto etti.

    İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyelerinin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, TBMM'nin Dikmen kapısının önünde toplanarak ''Darbeciler yargılansın'' yazılı pankart açtı.
    ''28 Şubatı unutmadık, 1000 yıl utanacaksınız'', ''Kuklayı da biliyoruz kuklacıyı da'' ve ''1000 yıl utanın'' yazılı dövizler taşıyan protestocular adına basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, 28 Şubat sürecinde ordunun seçimle iş başına gelmiş hükümeti düşürdüğünü söyledi.

    ''Bir daha asla 27 Mayıslar, 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar ve 27 Nisanlar istemiyoruz'' diyen Bol, şöyle konuştu:

    ''28 Şubat, uğruna özgürlüklerimizi askıya almamızı istediği bir korku imparatorluğu yaratmayı hedefledi. Darbe tehlikesinin bir daha gelmemek üzere gündemden çıkması için darbe girişiminde bulunanların ve gerçekleşmiş darbelerin sorumlularının mahkemelerde hesap vermesi zorunludur. Nasıl ki Ergenekon gibi, Balyoz gibi teşebbüs halindeki darbe girişimcileri yargıda hesap veriyorlarsa son anayasa referandumuyla yargılanmaları önündeki engel kaldırılmış olan 12 Eylülcülerin de mahkemelere çıkarılması gerekir. 12 Eylülcüler gibi fiilen darbe yapmış 28 Şubatçılar da yargılanmalıdır. Darbelere dayanak olarak kullanılan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi derhal değiştirilmelidir. Darbenin bir insanlık suçu olduğuna dair kanun çıkarılarak darbecilerin zaman aşımından yararlanmalarının önü alınmalıdır.''

    Grup, açıklamanın ardından dağıldı.




    TBMM'nin önünde 28 Şubat protestosu Yorumları