Beyazıt'ta 28 Şubat protestosu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (14:54)   Son Mesaj: 02-28-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    02-28-2011

    Beyazıt'ta 28 Şubat protestosu

    Beyazıt'ta 28 Şubat protestosu


    İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Yerleşkesi önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür Der) üyesi bir grup, 28 Şubat post modern darbesini gerçekleştirenleri protesto etti.

    28 Şubat aleyhinde slogan atan ve pankart açan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
    28 Şubat post modern darbesinin 14. yıl dönümünde sivil toplum kuruluşları çeşitli yerlerde eylem yapmaya devam ediyor. Beyazıt Meydanı"nda toplanan Özgür Der üyesi bir grup "28 Şubat darbeciler yargılansın" yazılı pankart açtı.

    "Darbeciler yargılansın gasp edilen haklar geri verilsin", "Cunta halka hesap verecek" şeklinde slogan atan grup ellerinde 28 Şubat aleyhinde yazılar bulunan dövizleri taşıdı.

    Grup adına basın açıklaması yapan Özgür Der üyesi Zehra Türkmen, "Bugün Çetin Doğan ve benzerleri sadece yarım kalmış Balyoz darbe planlarından değil, bu insanlar Hükümet devirmiş, banka soygunlarını oluşturmuş ve İslami değerlerimize yasaklar getirmiş 28 Şubat süreci darbecileri olarak yargılanmaları gerekmektedir.

    Bu insanlar sırf başörtüsü taktığından dolayı yüz bine yakın genç kızı eğitim hakkından mahrum etmiş bir zihniyettir. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu darbe zihniyetinin asıl amacı baskılarla dayatmalarla hukuksuz yargılamalarla Müslüman insanları korkutmaktır. Hamdolsun ki şunu gördük; Müslümanlar kimliklerinden taviz vermediler." ifadelerini kullandı.

    28 Şubat"ın hukuksuzluğun ve darbenin yıl dönümü olduğunu dile getiren Türkmen, "Belki 28 Şubat bin yıl sürmedi ve sürmeyecek. Ama bu kez üniversitelerdeki kısmı iyileştirmelerden yola çıkarak 28 Şubat"ın bittiğini söyleyenlere bizim bir cevabımız olacaktır.

    Şunun iyi anlaşılmasını istiyoruz. Bizler başörtüsü her ortamda her alanda sınırsız özgür olmadıkça ve darbeciler yargılanmadıkça 28 Şubat sürecinin bittiğini asla kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

    Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.




    Beyazıt'ta 28 Şubat protestosu Yorumları