Üniversiteli gençler sorunlarını Bursa’da tartıştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (14:54)   Son Mesaj: 02-28-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    02-28-2011

    Üniversiteli gençler sorunlarını Bursa’da tartıştı

    Üniversiteli gençler sorunlarını Bursa’da tartıştı


    Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu tarafından 3'üncüsü düzenlenen Uludağ Öğrenci Kulüpleri arası Diyalog Kongresi, Türkiye’nin dört bir tarafından üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

    Atatürk Kongre Kültür Merkezi"nde düzenlenen kongrede, Üniversite gençliğinin ülke siyasetine, ekonomisine ve sosyal politikalarına olan duyarlılığını arttırmak, bilgili, donanımlı ve duyarlı bir şekilde üniversiteden mezun olmalarına katkıda bulunmak" amacıyla düzenlenen kongrede, öğrenciler fikirlerini özgür bir şekilde dile getirme fırsatı buldu.
    Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Başak Saygı, Bursalı gençlerin her türlü çalışmasına katkı sağladıklarını söyledi.

    1996 yılında kurulan Bursa Yerel Gündem 21 ile birlikte Gençlik Meclisi"nin 15 yıldır aktif olarak faaliyet yürüttüğünü belirten Saygı, 2009 yılında Bursa Kent Konseyi"nin kurulmasının ardından bu çatı altında çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

    Ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partilerin gençlik kollarıyla iletişimde olduklarını, işbirliği sayesinde gençlerin tüm sorunları çözüm üretebildiklerini vurgulayan Saygı, bu kapsamda Siyaset Bilimi Çalışma Grubu oluşturduklarını belirtti.

    TBMM"de gençlerin yeteri kadar temsil edilemediğini söyleyen Saygı, önümüzdeki seçimlerde 25 ile 30 yaş arasındaki gençleri de milletvekili olarak görmek istediklerini belirtti.

    Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Hakan Darılmazlar da siyaset bilimi konusunda yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

    2006 yılında "Seçilmek İstiyorum", 2009 yılında ise "Her Meclise Bir Genç" kampanyası yürüttüklerini kaydeden Darılmazlar, gençlerin seçilebilecekleri yerlerden aday gösterilebilmesi için 2011 yılında "Geç Değil, Genç" kampanyasını tüm ulusalda başlattıklarını hatırlattı.

    Soru cevap bölümünde merak edilen konuların ele alındığı programın sonunda, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğu tarafından konuşmacılara plaket verildi.




    Üniversiteli gençler sorunlarını Bursa’da tartıştı Yorumları