Karda piknik keyfi yaşadılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (13:58)   Son Mesaj: 02-28-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 650  

    02-28-2011

    Karda piknik keyfi yaşadılar

    Karda piknik keyfi yaşadılar


    Erzincan Belediyesi tarafından organize edilen ve Erzincan Valiliği’nin destek verdiği ‘karda piknik’ programı keyifli anlara sahne oldu.

    Doğa sporlarının birçok dalının yapıldığı ve bu alanda merkez olan Erzincan"da bir ilk daha gerçekleştirilerek "Karda Piknik" düzenlendi. Erzincan Belediyesi tarafından otobüsler ile çok sayıda vatandaş kente 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldırım Akbulut Kayak Tesisleri"ne otobüsler ile taşındı.
    Birçok vatandaş da kendi araçlarıyla kayak tesislerine geldi. Kayak merkezini hınca hınç dolduran Erzincanlılar, hem kayak yapmanın keyfini çıkardı hem de piknik yaptı. Belediye tarafından kurulan 3 ayrı noktada yakılan mangallar ile vatandaşlara, köfte, tavuk ve et ikramında bulunuldu. Tatlı ve ayran ikramının da yapıldığı piknikte, Erzincanlılar unutulmaz bir gün geçirdi.

    Programa, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra onlarca Erzincanlı katıldı.

    Yamaç paraşütü gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte, kimileri kızakları ile, kimileri kayakları ile kimileri snowbordları ile ve kimileri de yanlarında getirdikleri naylon poşetler ile kayarak güzel hava ve karın keyfini çıkardı.

    Etkinlikte konuşan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, "Erzincan"ın geçmişten bu yana süre gelen ve Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi hayata geçmiştir ve gelecek yıldan itibaren Ergan Dağı"nda kayak yapılabilecektir. Turizm ve spor amaçlı alan bir dağ haline geldi Ergan. Burada da çok güzel bir piknik organizasyonu yaptık ve Ergan Dağı için bir başlangıç yaptık. Bu gelecek dönemlerde de devam edecektir." dedi.

    Vali Abdülkadir Demir ise "Kayak işinde başarılı olan ülkelere bakıldığında toplumun her kesimi bu işin içerisinde ise başarı elde ediliyor. Erzincan"da da böyle bir çalışma yapılıyor. Ergan Dağı ile birlikte Erzincan"ı güzel günler bekliyor. Bu işe toplum sahip çıkarsa biz de başaracağız." açıklamasında bulundu.




    Karda piknik keyfi yaşadılar Yorumları