Meclis önünde 28 Şubat protestosu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (13:56)   Son Mesaj: 02-28-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    02-28-2011

    Meclis önünde 28 Şubat protestosu

    Meclis önünde 28 Şubat protestosu


    TBMM önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından 28 Şubat'ta yaşananlar protesto edildi.

    TBMM Dikmen girişinde toplanan Başkent Kadın Platformu, İHH, MAZLUMDER gibi çeşitli sivil toplum örgütleri üyeleri, 'Darbeciler yargılansın' yazılı pankart açtı.

    Grup adına bir açıklama yapan MAZLUMDER Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, ordunun, yüksek mahkemenin, medyanın, bazı siyasi çevrelerin, büyük sermayenin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının el ele vererek gerçekleştirdiği ve bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat darbesinin üzerinden 14 yıl geçtiğini belirterek, "28 Şubat darbesiyle ordu, dönemin seçimle işbaşına gelmiş olan hükümetini düşürdü. Darbeye giden yolda milyonlarca insan fişlendi.

    Bankalar hortumlandı. Kışlaya teslim olmaya giden er heyecanıyla merkez medya mensuplarının önemli bir kısmı ve hukukun bütün kurumlarının önemli mensupları emir komuta altına alındı" dedi.
    28 Şubat'ta bir 'korku imparatorluğu' oluşturulduğunu söyleyen Bol, "Darbe tehlikesinin bir daha gelmemek üzere gündemden çıkması için darbe girişiminde bulunanların ve gerçekleşmiş darbelerin sorumlularının mahkemelerde hesap vermesi zorunluluktur" diye konuştu.

    Anayasa referandumuyla yargılanmaları önündeki engel kaldırılmış olan 12 Eylülcülerin de mahkemelere çıkarılmasını isteyen Bol, "28 Şubatçı paşalar ve Süleyman Demirel de yargılanmalıdır" dedi. Yapılan basın açıklamasın ardından grup olaysız dağıldı.







    Meclis önünde 28 Şubat protestosu Yorumları