29 yıldır milletvekilleri hasreti çeken ilçe   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (13:34)   Son Mesaj: 02-28-2011 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    02-28-2011

    29 yıldır milletvekilleri hasreti çeken ilçe

    29 yıldır milletvekilleri hasreti çeken ilçe


    30 yılan yakın bir süre boyunca hiç bir milletvekili çıkaramayan Ceylanpınar'da halk artık kendisini temsil edecek bir milletvekili istiyor.

    Ömer Süt'ün haberi
    12 Haziran 2011'de yapılacak genel seçimler öncesi gözler siyasi partilerin açıklayacağı milletvekillerine çevrilirken Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde büyük bir merak var.

    29 YILDIR BİR MİLLETVEKİLİ YOK

    14 Ocak 1982 tarihinde askeri darbe hükümeti olarak da anılan Bülent Ulusu Hükümeti tarafından ilçe statüsüne kavuşturulan Ceylanpınar, 29 yıldan beridir Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilemiyor.

    DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇİFTLİĞİ CEYLANPINAR'DA

    İşsizlik probleminin yaşandığı ilçenin en büyük problemlerinden biri Ceylanpınar'da yer alan sınır kapısının ticarete açılmamasıdır. 2010 Aralık sonu itibariyle TÜİK verilerine göre; 73 bin 305 nüfusa sahip olan Ceylanpınar aynı zamanda, dünyanın en büyük çiftliği olan devlet üretme çiftliğine de sahiptir. Burada tarımın yapıldığı alan 1 milyon 786 bin hektar alanı kaplamaktadır. 1990'lı yıllara kadar 15 binin üzerinde çalışanı bulunan çiftliğin şu anda 2 bine yakın çalışanı mevcuttur.

    SEÇİM ÖNCESİ SİYASETÇİLERİN UĞRAK MEKANI

    Daha önceki seçimlerde Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan gibi siyasetçiler tarafından ziyaret edilen ve büyük bir oy potansiyelinin olduğu ilçede, 12 Haziran 2011'deki genel seçimler öncesi, halk büyük bir beklenti içerisine girmiş durumda. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ortak görüşü, Ceylanpınar'ı TBMM'de temsil edecek bir milletvekilinin olması...

    Ceylanpınar'a büyük önem gösteren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçedeki bu probleme çözüm bulacağını umut eden STK'lılar, Başbakan Erdoğan'dan bu sese kulak vermelerini istiyor.

    Takvim.com.tr




    29 yıldır milletvekilleri hasreti çeken ilçe Yorumları