Misi Köyü, Bursa yemeklerini yaşatacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (12:57)   Son Mesaj: 02-28-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    02-28-2011

    Misi Köyü, Bursa yemeklerini yaşatacak

    Misi Köyü, Bursa yemeklerini yaşatacak


    Bursa Valisi Şahabettin Harput eşi Funda Harput ile birlikte Sivas'ta düzenlenen Anadolu Ateşi Yemek Yarışmasında birinci olan Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

    Vali Harput Bursa'yı başarılı bir şekilde temsil eden kadınlara takdirname verdi.
    İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ve köy muhtarı Yakut Dülger'in de hazır bulunduğu ziyarette yemeklerin tadına bakan Vali Harput, Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma derneğinin yeni yerinde Bursa yemeklerinin yer alacağını belirtti.

    Tarihi Bursa yemeklerinin tadına bakmak isteyecek kişileri Misi Köyü'ne davet eden Vali Harput, "Misi Köyü kadınlarının birbirinden güzel yemeklerinin gerçekten hakkını vermek gerekir.

    Bu lezzetleri sadece Bursa"mıza değil, tüm Türkiye"ye tanıtmak gerekiyor. Bu sayede hem bu insanlarımıza destek vermek, hem de para kazanmasını sağlamak bizim görevimiz." dedi.

    Bu hizmetin en güzel şekilde verilebilmesi için güzel bir mekanı Misi'ye kazandıracaklarını anlatan Vali Harput, şunları söyledi: "Bu insanlarımızın büyük bir fedakarlıkla yaptıkları bu çalışmalar yarım kalmasın.

    Atalarından bu güne kadar taşıyarak yaşattıkları yemek kültürünü sonuna kadar destekleyeceğiz. Bursa ve Osmanlı yemeklerinin sunulabileceği tarihi bir mekanı Misi halkına kazandırmak istiyoruz."

    Tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Misi'de Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Nilüfer ilçe kaymakamı Çalık da, dernek ve kaymakamlığın koordineli bir şekilde çalıştığını belirterek "Dağyenice'de yürütülen Termal Köy çalışmaları Misi Köyünüde olumlu yönde etkileyecektir." dedi.

    Sivas"ta düzenlenen yemek yarışmasında birinci olan yemeği Bursa ve tüm Türkiye"ye tattırmak istediklerini belirten köy muhtarı Dülger ise şunları söyledi: "Misi Köyü olarak yarışmaya Bursa"yı temsilen katıldık ve birinci olduk.

    Ödüllü yemeğimizi halkımızın tatmasını istiyoruz. Bu yemeklerin tarifleri hep nenelerimizden günümüze kadar aktarıldı. Bu kültürümüz kaybolmasın diye bir dernek kurduk bunu yaşatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.




    Misi Köyü, Bursa yemeklerini yaşatacak Yorumları