Almanya izin verdi, YSK 'süre yok' dedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (12:56)   Son Mesaj: 02-28-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    02-28-2011

    Almanya izin verdi, YSK 'süre yok' dedi

    Almanya izin verdi, YSK 'süre yok' dedi


    Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde gurbetçi vatandaşların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gümrük kapılarında oy kullannmalarına karar verildi. Ancak YSK oy verme işleminin ‘süre yetersizliği’ gerekçesiyle bir sonraki seçimlere kalması kararlaştırdı.

    Resmi Gazete"nin mükerrer sayısında yayımlanan YSK kararına göre yurt dışındaki seçmenlerin bulundukları ülkelerde sandık kurulması ve elektronik oy seçenekleri bir sonraki seçime kaldı. Gurbetçi seçmenler bu yıl da yapılacak milletvekili seçimlerinde yine gümrük kapılarında oy verecek. YSK konuyla ilgili aldığı kararda sandıkların teknik olarak bu kadar kısa sürede Avrupa'da hazırlanamayacağını öne sürdü.
    Konuyla ilgili olarak Türk makamları özellikle çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı Almanya ile konsolosluklarda sandıklar kurulması konusunda temas halindeydi. Almanya Haziran ayında yapılacak seçimlerde Türk vatandaşlarının sandıklarda oy kullanmasını kabul etmişti. YSK"da 2 karşı oyla kabul edilen kararda milletvekili genel seçimleri için yaklaşan seçim tarihi ve koşullar değerlendirildiğinde, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere sandıkta veya elektronik oylama yöntemiyle oy kullandırmanın, seçim tarihi göz önüne alınarak teknik altyapı hazırlıklarının tamamlanabilmesinin süre yönünden olanaksız olduğu belirtildi. Kararda "Son gelen bilgiler ışığında belirsizliklerin devam ettiği, seçim takviminin bu belirsizliklere göre oluşturulamayacağı, süre yetersizliği dikkate alındığında, bu seçimler için gümrük kapılarında oy kullanmalarının gerektiğine, 298 sayılı Kanunun 94/A maddesinde yer alan yurt dışı seçmenlerin sandıkta oy kullanma ve elektronik oylama yöntemlerinin ileriki seçimlerde uygulanabilmesi için mevcut Komisyonca çalışmalara hemen başlanılmasına karar verildi" denildi.




    Almanya izin verdi, YSK 'süre yok' dedi Yorumları