Türkmen heyeti Bursa'ya hayran kaldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (12:54)   Son Mesaj: 02-28-2011 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    02-28-2011

    Türkmen heyeti Bursa'ya hayran kaldı

    Türkmen heyeti Bursa'ya hayran kaldı


    Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Türk-Türkmen İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz ve beraberindeki Türkmen heyet, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

    Türkmen Heyet, şehir turundan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Hali"nde incelemelerde bulundu. Gerek sebze ve meyvelerin depolandığı alanlar gerekse laboratuvarı gezen heyete, çalışma sistemi hakkında bilgiler verildi.
    Türk-Türkmen İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz, iki kardeş ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da artırmak istediklerini bu nedenle de Türkiye"nin farklı kentlerinde telaşlarda bulunduklarını ifade etti.

    Gömdeniz, "Bursa sanayii ve ticari hareketlilikle Türkiye"nin en önemli kentlerinden biri. Kent Hali de böyle bir kente yakışan nadide bir tesis olmuş" dedi.

    Kent Hali hakkında yetkililerden bilgi alan heyete Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Gülsüm Anafarta eşlik etti.




    Türkmen heyeti Bursa'ya hayran kaldı Yorumları