İşbirliği yok, hedef yüzde 17   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (11:56)   Son Mesaj: 02-28-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    02-28-2011

    İşbirliği yok, hedef yüzde 17

    İşbirliği yok, hedef yüzde 17


    DSP lideri Türker, partiden istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e dargın olmadıklarını söyledi ve ekledi: Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ı istedikleri yerden aday gösterebiliriz.

    Nebahat Koç'un haberi:
    DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın gazetecilik kimliği nedeniyle elde ettikleri notlardan dolayı Ergenekon'la ilişkilendirilerek yargılandıklarını söyledi. Türker, 'Kanaatime göre gazeteci her şeyi bilebilir.

    Bu iki arkadaşımız aday olmak istedikleri takdirde biz onları memnuniyetle aday gösteririz. Arzu ederlerse biz seçim kararı alındıktan sonra kendilerine de öneri götüreceğiz' dedi. Türker, CHP konusunda ise şunları kaydetti:

    'Bizim CHP ile işbirliği yapma düşüncemiz yok. Çünkü 2007 yılında yaptık. Ortada ve solda birleşmek AKP'nin oyunu azaltmıyor. Önemli olan AKP'nin oyunu alabilecek bir sistem. Biz seçime ayrı gireceğiz.' İşte Masum Türker'in Akşam'ın sorularına cevapları:

    HER EVDE BİR ÇALIŞAN

    - Sosyal içerikli politikada somut projeniz var mı?

    En önemli yaklaşımımız, işsizlik ve yoksullukla mücadele programız. Bizim programımız özellikle vatandaşlık hakkı olarak kabul ettiğimiz yurttaşlık geliri esasına dayanıyor. Bu da her ay aileden en az bir bireyin iş sahibi edinip, para almasını sağlamak. Bu para da en az asgari ücret kadar olmalı.

    - İstihdam sağlayacaksınız yani.

    Evet ama zorunlu istihdam. Devlet kendisini her eve bir kişinin iş sahibi olmasını sağlayacak. Her evde bir çalışan olacak.

    - Özel sektöre bunu nasıl uygulatacaksınız?

    Bu devletin sorumluluğundadır. Devlet olarak o kişilere ya iş bulmalara aracılık edecek ya da kendisi iş yaratacak. Özel sektöre uygulatmak zorunda değil.

    - Her yerde seçime girecek misiniz?

    Evet her yerde seçime gireceğiz. 81 il vilayette teşkilatımız, 80 ilde başkanımız var. İlçelerde örgütlüyüz. Beldelerinden yüzde 40'ından fazla örgütlüyüz.

    - Hedef kitleniz CHP'yle aynı mı?

    Hayır. Bizim hedef kitlemiz işsizler, esnaf, maraba denenler ve göbeğini kaşıyanlar.

    - CHP'yle ittifak yok ama diğer partilerle durum ne?

    Diğer ufaklı partilerle görüşmelerimiz sürüyor. 6 partiyle görüşmeler sürüyor. Seçim kararı alındığı gün hangisiyle işbirliği yaptığımız ortaya çıkacaktır. Bunların hangi partiler olduğunu söyleyemiyorum.

    SİYASET RİSK ALMAKTIR

    - Oy hedefiniz ne?

    Yüzde 14-17. Buna yürekten inanıyoruz. Siyaset, risk almak ve inanmaktır. Bunu ben tek başıma değil, kadrolarla gerçekleştireceğiz.

    - Rahşan Hanım ve Yılmaz Büyükerşen'e kırgın mısınız?

    Yılmaz Büyükerşen, DSP'nin seçime girmesini istemediği için istifa ettiğini zaten açıkladı. Rahşan Hanım da zaten DSP'de değildi. Bir seçim yalnız bu dönem için değildir.

    Gelecek dönemin yerel ve diğer seçimlerini ilgilendirir. Bir parti seçime girmezse bir daha girmez. Biz Ecevit'in ölümünden bu yana hiçbir genel seçime girmedik.

    Son aldığımız oy yüzde 1 küsurdu o zaman. Biz sivil bir darbeyle uzaklaştırıldık ve o sivil darbeden AKP çıktı. İkisine de kırgın değilim.

    Siyasette kimseye kırılmam. Niye yalnız hissedeyim ki. Demokratik solcular var, benim ailem duruyor.

    AKŞAM




    İşbirliği yok, hedef yüzde 17 Yorumları