Dilipak: Müslümanların telefonu dinleniyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (12:56)   Son Mesaj: 02-28-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    02-28-2011

    Dilipak: Müslümanların telefonu dinleniyor

    Dilipak: Müslümanların telefonu dinleniyor


    Gazeteci -Yazar Abdurrahman Dilipak, Müslümanların telefonunun dinlendiğini belirterek, “Allah telefonlarımızı dinliyor. Her şey önümüze konulacak. Aklınızdan geçenler de kaydediliyor” dedi.

    Adana Milli Türk Talebe Birliği (AMTTB) ve Genç MÜSİAD Adana Şubesi"nin Seyhan Kültür Merkezi"nde düzenlediği "Gençlik ve İman" konulu konferansta konuşan Dilipak, katılımcılara "Telefonunuzun dinlenmesinden endişe duyuyor musunuz? Tedirginlik yaşıyor musunuz?" sorusunu yöneltti.
    Dilipak, "Sizin telefonunuzu dinleyenlerden mi korkuyorsunuz? Allah"tan mı? Allah telefonlarınızı dinliyor. Kirâmen kâtibîn melekleri her şeyi kaydediyor. Her şey önümüze konulacak. Cihaz da arıza yapmayacak. Hiçbir Müslüman bu anlamda telefonlarının dinlenmediğinden emin olamaz. Telefonunuz dinleniyor ve aklınızdan geçenler kaydediliyor. Meleklere imanın herhalde bizim hayatımızda karşılığı olmalı. Sadece Cebrail, Azrail ve Mikail ve İsrafil değil.." ifadesini kullandı.

    İnsanların amirlerinden korktuğu kadar Allahtan korkmadığını savunan Dilipak, "İman ettik diyorlar da pratik hayatlarına baktığımızda amirlerinden daha çok korkuyorlar. Amirlerine verecek hesabı, Allah"a verilecek hesabın önüne koyuyorlar. İmanımızı test ettiğimizde ne noktada olduğumuzu hemen görürsünüz." dedi.

    İMAN OLMADAN HİÇBİR ŞEYİN ANLAMI YOK

    İman olmadan hiçbir şeyin anlamı olmadığını vurgulayan Dilipak, "İman, Allah"a, Rasulüne ve Kitaba iman etmektir. İmansız yaşanan insanların bu yükü nasıl taşıdıklarını da anlamış değilim. Sadece iman ettik deyince yakanızın bırakılacağınızı mı sanıyorsunuz.

    Sizden öncekilerin başına gelenlerin sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz. İmana şahitlik ettiğinizde, mallarınız ve canlarınız ve sevdiklerinizi Allah yolunda feda etmedikçe gerçekten iman etmiş sayılacağınızı mı düşünüyorsunuz?.

    Korkmayın Allah"ın sizin canınıza malınıza ihtiyacı yok. Sadece bu, şirksiz ve şüphesiz imana sahip olmadığınızın kendi içinizdeki bir hesaplaşması için bu soru size soruluyor. Onları size veren Allah sizin canınızı alırken de sormayacak." diye konuştu.

    "İnsan nefes alıp vermekle yaşamaz nefes alıp vermekle ölür." diyen Dilipak, "Nefeslerimiz sayılıdır. Kontör kullanmak gibi bir şeydir. O süre içerisinde ne kadar puan topluyorsunuz. Cennet dediğiniz şey dünyada artı puanlarla elde edeceğimiz bir değerdir. İnsanlar kendi cennetlerine bu dünyadan tuğla taşırlar. Ya da kendi cehennemlerine sırtlarında odun taşırlar. İman bize Allah"ın yaratılış rızasına uygun şekilde davranmayı öğretir." şeklinde konuştu.

    BURAK ÖRKÜN: MİLLİ ŞUUARA SAHİP İNANAN GENÇLERİZ

    Adana Milli Türk Talebe Birliği (AMTTB) Başkanı Burak Örkün ise, 1980 darbesiyle kapatılan ve 2006 yılında tekrar kurulan MTTB"nin Türkiye"nin 50 ilinde faaliyetlere başladığın söyledi.

    Örkün, "MTTB olarak milli şuura sahip inanan ve idealist gençlik davasına gönül vermiş insanlarla bir arada olalım istedik. MTTB, bir ayağı geçmişte, bir ayağı gelecekte olan, geçmişin manevi köprülerini, bilgi, bilişim ve iletişimin çağının gerekleriyle bütünleştiren bir misyon hareketidir. Bizim herkese sözümüz var. Doğru ve dürüst olacağız. Şefkat besleyeceğiz. Kalp kırmayacağız." dedi.

    Diğer taraftan Programa MÜSİAD Adana Şube Başkanı Bilal Nadir Gök, Genç MÜSİAD Adana Şube Başkanı Zeynel Üstemel"in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.




    Dilipak: Müslümanların telefonu dinleniyor Yorumları