İnce: CHP Türkiye'nin tek şansı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (11:37)   Son Mesaj: 02-28-2011 (11:37)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

    02-28-2011

    İnce: CHP Türkiye'nin tek şansı

    İnce: CHP Türkiye'nin tek şansı


    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye'de neler oluyor" konulu söyleşide ülke gündemini değerlendirdi.


    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin tek şansının CHP iktidarı olduğunu söyledi.
    Partisinin İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye'de neler oluyor" konulu söyleşide ülke gündemini değerlendirdi. Programa ayrıca CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

    CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç'ın teşekkür konuşmasının ardından söz alan CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, İnegöl'ün kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Akdoğan, "Çünkü, İnegöl'den Bursa'ya, Bursa'dan Türkiye'ye CHP'yi iktidara götüreceğiz. CHP'nin yürekli insanları Türkiye'nin bu karanlık gidişine dur demek üzere çalışmalarını sürdürüyorlar.

    Türkiye'nin 2002'den beri karanlık bir süreçte olduğunu söylüyoruz. Bu süreçte Türkiye o kadar deforme olmuştur ki, Anayasa'nın o değişmez maddelerinde olan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti bir bir yok edilmektedir. Önce laiklik deforme edilmiştir. Bu iktidar, Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı olarak tescil edilmiş bir iktidardır. Sosyal devlet yok edilmiştir. Hukuk devleti yok edilmiştir. Hukuk devleti yok olursa cumhuriyette, demokrasi de yok olur. 2011 seçimleri çok önemlidir. Artık Türkiye'nin başka şansı yoktur. Tek şansı CHP iktidarıdır" dedi.

    Siyasi partilerin bu ülkede beş parmak gibi olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, "Bu salondakiler kim? Kimimizin başı açık, kimimizin kapalı. Kimimiz Sünniyiz, kimimiz Alevi. Kimimiz köylüyüz. Bazımız Ardahan'da doğru, bazımız Trabzon'da. Ama bizim bir ortak yanımız var. Ortak yanımız bu ülkenin başının dik olmasını istiyoruz. Bu ülkenin politikalarının onurlu olmasını, insanımızın zengin olmasını istiyoruz. Bizim rakiplerimiz var.

    Bu rakipler 60 yıldır var. Bu ülkede Adalet Partisi, MHP, ANAP, DYP, DP rakibimizdi. Bu rakiplerimizi yendiğimiz ve yenildiğimiz oldu. Bizi en fazla müdür yapmazlardı. Sivas'a sürgüne gönderirlerdi. Ama bunların kötülüklerinin sınırı yoktur. Bunlar farklı. Biz siyasi partiler bu ülkede beş parmak gibiydik. Kimimiz baş parmak, kimimiz işaret parmağıydı. Farklı farklıydık, ama aynı koldan besleniyorduk. Biz bir ağaç gibiydik. Kesin aşı yapın, aşının üstünden çeşitli dallar çıkardı" diye konuştu.






    İnce: CHP Türkiye'nin tek şansı Yorumları