CHP'nin Rize Adayı Mesut Yılmaz!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-28-2011 (09:34)   Son Mesaj: 02-28-2011 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    02-28-2011

    CHP'nin Rize Adayı Mesut Yılmaz!

    CHP'nin Rize Adayı Mesut Yılmaz!


    CHP Rize İl Başkanı Mehmet Hikmet Aslankaya, “Benim adayım Mesut Yılmaz” diye açıklama yapınca söylentiler daha da güçlendi.

    Türey Köse, Ayşe Sayın ve Erdem Gül tarafından hazırlanan Cumhuriyet Gazetesi Parlamento Kulisi köşesinden bir bölüm:
    CHP Rize İl Başkanı: "Adayım Mesut Yılmaz"

    Seçim tarihi yaklaşırken CHP "kaynıyor". CHP"nin merkez sağa dönük "açılım" girişimleriyle ilgili çeşitli söylentiler duyuyoruz. Rize Milletvekili Mesut Yılmaz DP ile yollarını ayırdıktan sonra bu dönemin sonunda aktif siyaseti bırakacağını söyledi. Ancak bu açıklama, "CHP Rize adayı olacak" söylentilerinin önünü kesmedi. Bir de CHP Rize İl Başkanı Mehmet Hikmet Aslankaya, "Benim adayım Mesut Yılmaz" diye açıklama yapınca bu söylentiler daha da güçlendi. Aslankaya"ya, "Mesut Yılmaz"la görüştünüz mü" diye sorduk. Şu yanıtı verdi:

    "Mesut Bey"le direkt bağlantım olmadı. Rize"den aday olsa partimiz için iyi olur. Rize"ye de hizmet etmiş biri. Ama kurumsal anlamda genel merkezin görüşünü almadan bir şey söyleyemem. Genel başkanımla görüşeceğim. Mesut Bey kabul eder mi bilemem. Ama ben il

    başkanı olarak, böyle bir öneride bulunuyorum. Sayın Yılmaz"ın tabanı değişik olabilir. Bugün AKP içinde de değişik siyasi görüşlerden milletvekilleri veya bakanlar var."

    Mesut Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan"da yargılanan ilk başbakan oldu. Yüce Divan, 23 Haziran 2006 tarihinde davanın kesin hükme bağlanmasını 4616 sayılı Şartla Salıverilme Yasası uyarınca erteledi. Hikmet Aslankaya"ya Yılmaz"ın 2004 yılında CHP oylarıyla Yüce Divan"a gönderilmiş olduğunu anımsattığımızda şunları söyledi:

    "Yüce Divan"da aklandı. Benim Mesut Bey"i aday yapma yetkim yok, ben teklif ediyorum. Mesut Bey"i Rize"den milletvekili yapan CHP"nin 16 yıl önceki tabanı. Mesut Bey de bize bu siyasi borcunu ödesin. Siyaseti bıraktım, diyor ama tam bilemiyorum, bence CHP"ye gelebilir."

    (Cumhuriyet)




    CHP'nin Rize Adayı Mesut Yılmaz! Yorumları