Erbakan'ın hafızalara kazınan sözleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-28-2011 (06:38)   Son Mesaj: 02-28-2011 (06:38)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    02-28-2011

    Erbakan'ın hafızalara kazınan sözleri

    Erbakan'ın hafızalara kazınan sözleri


    85 yaşında hayatını kaybeden Necmettin Erbakan aynı zamanda siyasi hicivleriyle tanınan bir isimdi.

    Erbakan siyasi literatüre pek çok söz de kazandırdı. Bunlardan bazıları şöyle:
    GULU GULU DANSI: Susurluk skandalı üzerine gerçekleştirilen "sürekli aydınlık için bir dakika karanlık" eylemini "gulu gulu dansı yapıyorlar" diye nitelendirdi.

    FASA FİSO: Erbakan, "Susurluk fasa fiso" sözleriyle tartışmalara yol açmıştı.

    BİR KISIM MEDYA: Bazı medya organları için "Bir kısım medya" tanımı yaptı.

    HADİ ORDAN: Muhalefete tepkisini dile getirirken yaptığı konuşmalarda sık sık "hadi ordan" dedi.

    KADAYIFIN ALTI: 12 Kasım 1979"dan 12 Eylül 1980"e kadar süren Demirel Başbakanlığı"ndaki koalisyon hükümetini dışardan destekleyen MSP lideri Erbakan, hükümeti "kerhen" desteklediğini söyleyince, "Neyi bekliyorsunuz" sorusuna "kadayıfın altının kızarmasını" cevabını verdi. Erbakan, "Kadayıfın altı kızarmadan bu hükümeti uzaklaştıracak olursanız, bu zihniyet milleti aldatmanın gene bir fırsatını bulacaktır. Onun için kadayıfın altının kızarmasını bekleyeceğiz" dedi. Erbakan, 23 Nisan 1980"deki basın toplantısında da "18 Mayıs"a MSP il başkanları toplantısına kadar bekleyeceğiz. Kadayıfın altının kızarıp kızarmadığına bakacağız" diye konuştu. Erbakan, AK Parti"nin iktidardaki 5. yılını doldurduğu dönemde, "Kadayıfın altı kızarmayı bırakın yandı artık yandı" ifadesini kullandı.

    KANLI MI OLACAK KANSIZ MI: 13 Nisan 1994"te Refah Partisi Meclis Grubunda yaptığı konuşmada; "Şimdi ikinci bir önemli nokta, Refah Partisi iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Sorun ne? Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak, kanlı mı olacak, kansız mı olacak, bu kelimeleri kullanmak bile istemiyorum amma, bunların terörizmi karşısında herkes gerçeği açıkça görsün diye bu kelimeleri kullanma mecburiyetini duyuyorum. Türkiye"nin şu anda bir şeye karar vermesi lazım, Refah Partisi adil düzen getirecek, bu kesin şart, geçiş dönemi yumuşak mı olacak sert mi olacak, tatlı mı olacak kanlı mı olacak, altmış milyon buna karar verecek" demişti.

    İMAM HATİPLER ARKA BAHÇEMİZ: Erbakan"ın en fazla tartışma yaratan sözlerinden biri "İmam hatipler bizim arka bahçemiz" olmuştu.

    REKTÖRLER SELAM DURACAKLAR: Erbakan, 1996 yılında da "Gün gelecek, rektörler başörtülü kızlarımızın önünde selam duracak" sözleriyle bir devre damgasını vurmuş, üniversitelerde başörtüsü yasağının yayılmasına neden olmuştu.

    HÜKÜMET HAVADA YAKIT İKMALİ YAPACAK: Dönemin Başbakanı olan Erbakan, "havada yakıt ikmali" olarak tanımlayarak, başbakanlık görevini hükümet ortağı DYP genel başkanı Tansu Çiller"e vermek amacıyla 18 Haziran 1997"de istifasını Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"e sundu.

    SİYASET DEĞİL CİHAT YAPIYORUZ: "Namaz dinin direği, cihad ise zirvesidir. Biz siyaset değil cihad yapıyoruz" dedi.

    ŞUURLU MÜSLÜMAN: Geçen yıl "Saadet Partisi bir fabrikadır" diyen Erbakan, fabrikanın işlevini de "Müslüman"i alır şuurlu müslüman yapar. Nasıl şuurlu müslüman yapıyor?Alıyor Müslüman"ı basina üç tane çivi çakıyor. Bir tanesi cihat çivisi, ikincisi haftalık toplantı çivisi, üçüncüsü de milli gazete çivisi. Bir insanin başına cihat çivisi, haftalık toplantı çivisi, milli gazete çivisi çakılmışsa bu insan artık şuurlu müslüman olmuştur" diye anlatmıştı.

    İman varsa imkan da vardır

    Erbakan"ın diğerleri kadar akıllarda iz bırakmasa da kendine has konuşma üslubuyla kullandığı ifadelerden başka örnekler de şöyle:

    * Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır.

    * Bizim davamızda kimse kendi için yaşamaz, herkes kardeşi için yaşar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur..

    * Müslüman, hakkın hakimiyeti için "motor", Şerrin yok olması için "fren" olma görevlisidir....

    * Hakk"ı üstün tutmak her zaman saadet getirir..

    * Milli Görüş; Bu milletin inancıdır, tarihidir, kimliğidir, ruh köküdür.

    * İman varsa imkan da vardır.

    * Bir çiçekle bahar olmaz. Ama! Her bahar bir çiçekle başlar.

    * Irak"ta ölen bir tek çocuğun vebalini, yedi sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa da ödeyemeyecektir..

    * Bugün gördüğünüz partilerin hepsi çoluk çocuktur.




    Erbakan'ın hafızalara kazınan sözleri Yorumları