Erbakan'ın cenazesi programı netleşti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (20:34)   Son Mesaj: 02-27-2011 (20:34)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    02-27-2011

    Erbakan'ın cenazesi programı netleşti

    Erbakan'ın cenazesi programı netleşti


    Bugün hayatını kaybeden Necmettin Erbakan'ın, Balgat’taki evinden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Saadet'in eski başkanlarından Recei Kutan, cenaze programını gazetecilerle paylaştı.

    Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, bugün hayatını kaybeden eski Başbakan Necmettin Erbakan"ın naaşının, Salı günü saban 08.00"de özel uçakla İstanbul"a gönderileceğini söyledi.
    Necmettin Erbakan"ın, Balgat"taki evinden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kutan, "Erbakan büyük bir davanın sahibiydi." dedi. Erbakan"ın, çok sayıda haksızlık ve zulme uğradığını dile getiren Kutan, "Erbakan hocanın ve arkadaşlarının yaptığı çalışmalar Türkiye"nin genel gidişini çok büyük ölçüde değiştirdi." diye konuştu.

    Kutan, cenaze töreni ile ilgili sorular üzerine, Erbakan"ın naaşının Salı günü sabah 08.00"de özel uçakla İstanbul"a gönderileceğini, Fatih Camii"nde kılınacak cenaze namazının ardından, aile mezarlığına defnedileceğini kaydetti. Erbakan"ın, devlet töreni istemediği yönünde bir vasiyette bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Kutan, özel bir vasiyetin olmadığını aktardı. Kutan, "Ancak şimdiye kadarki beyanları, bu tip merasimleri arzu etmiyordu. Aile de o istikamette bir karar verdi, devlet töreni istemedi." şeklinde konuştu.

    Yurt dışından taziye telefonlarının gelip gelmediği sorusuna karşılık ise Kutan, "Çok sayıda Müslüman ülkeden gelenler var. Özel organizasyon yapıldı. Onlar İstanbul havaalanında karşılanacak. Kuveyt"ten, Suudi Arabistan"dan, Pakistan"dan, Malezya"dan." dedi.

    Öte yandan, Erbakan"ın Balgat"taki evine BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da gelerek başsağlığı dileklerini iletti.

    CİHAN




    Erbakan'ın cenazesi programı netleşti Yorumları