Erdoğan'ın "Hoca'sıyla" son görüşmesi VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (20:36)   Son Mesaj: 02-27-2011 (20:36)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    02-27-2011

    Erdoğan'ın "Hoca'sıyla" son görüşmesi VİDEO

    Erdoğan'ın


    Erbakan'ın vefatı üzerine bir mesaj yayınlayan, Başbakan Erdoğan, eski siyasi lideriyle yaptığı son görüşmeyi anlattı. Programını iptal eden Erdoğan 'Hocamız' dediği Erbakan için sabah da şunları söylemişti.



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Salı günü Türkiye'ye döndükten sonra merhum Saadet Partisi Genel Başkanı, Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenaze merasimine katılıp, cenaze merasiminden sonra bu defa şu anda kesmek durumunda kaldığım programımı Belçika'da AB Komisyon Başkanı Sayın Barroso ile görüşmek suretiyle devam ettireceğim'' dedi.

    SON GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

    Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Almanya seyahati öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile ne zaman görüştüğüne ilişkin bir soru üzerine, şunları dile getirdi:
    ''Sayın Erbakan Hocamız ile son hastaneye girişinde değil, bundan önceki yine hastaneye girişi sebebiyle bir telefon görüşmemiz olmuştu. Kendisine geçmiş olsun temennisinde bulunmuştuk. Kendileri de bizlere başarı temennisinde bulunmuşlardı. Bu ikinci girişinde Recai Kutan Bey ile bir görüşme fırsatım olmuştu. Kendileri bana yoğun bakımda olduklarını o zaman söylemişlerdi. Bundan dolayı bir görüşme imkanımız olamamıştı. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, tüm ailesine, Saadet Partisi camiasına da başsağlığı diliyor, eski bir başbakan olarak tüm milletimizin de başı sağolsun diyorum.''



    TAZİYEYİ SABAH KÜRSÜDE VERDİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölüm haberini aldığını söyledi. Erdoğan Erbakan için 'bir insan, bir hoca ve bir liderdi' dedi. Erdoğan, Türk milleti, Erbakan'ın ailesi ve Saadet Partisi camiasının başı sağolsun.

    Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ''1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi''nin kapanışında yaptığı konuşma öncesinde, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatına ilişkin şunları söyledi:

    ''Bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Hakk'kın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş. Ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum.





    Erdoğan'ın "Hoca'sıyla" son görüşmesi VİDEO Yorumları