'N.Ç. her gece, daha çocuğum yapmayın diye çığlık atıyor'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (19:07)   Son Mesaj: 02-27-2011 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    02-27-2011

    'N.Ç. her gece, daha çocuğum yapmayın diye çığlık atıyor'

    'N.Ç. her gece, daha çocuğum yapmayın diye çığlık atıyor'


    Mardin’de 2002’de daha 13 yaşındayken 26 kişiye satılan N.Ç.’ye tecavüz edenlere mahkemenin “iyi hal indirimi” vermesi, kız çocuğu için “İsteseydi karşı koyabilirdi, para kazanmak için fuhuş yaptı” demesine tepki dinmiyor.

    Ümran Avcı'nın haberi
    N.Ç"nin rehabilitasyonunda bulunan uzmanlar, küçük kızın yaşadığı travmayı anlattı: "Geceleri, "Yapmayın ben daha çocuğum" diye çığlık atıyordu. Kimseyi kendine yaklaştırmıyor, kurumun camlarını kırıyordu... Yaşadığı ağrıların ıstırabını günlerce çekti..."

    Tam 7 yıl, SHÇEK İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"ne bağlı bir çocuk ve gençlik merkezinde kaldı. O dönem N.Ç."nin yaşadığı travmayna tanıklık edenler, küçük çocuğun yaşadıklarını HABERTÜRK"e anlattı.

    "SÜREKLİ SAYIKLIYORDU"

    Kahraman Eroğlu (O dönem SHÇEK İstanbul İl Müdürü):

    "N.Ç. o dönem gizlice SHÇEK İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"ne getirildi. Yaşı reşit oluncaya kadar da kaldı. Çok zayıftı. Ağır depresyon yaşıyordu, kurum psikologlarının haricinde Prof. Dr. Bengi Semerci de tedaviyi yürüttü. Ağlama krizleri vardı. Arkadaşları ile uyum sıkıntısı yaşıyordu. Geceleri uykusunda bağırıyor, "Yapmayın ben daha çocuğum" diye haykırıyordu. Sürekli sayıklıyordu."

    "AYLARCA OTURAMADI"

    Maruz bırakıldığı şiddet nedeniyle çocuğun ayrıca tedavi gördüğünü de anlatan Eroğlu, "Aylarca oturamadı, sırtüstü yatamadı. Yaşadığı ıstırabın ağrısını günlerce çekti" dedi.

    "KİMSEYLE KONUŞMUYORDU"

    Hemşire Hatice Özkan (Dönemin gençlik merkezi müdürü): "O kadar kötü şeyler yaşamıştı ki öfkeden camları kırıyordu. Herkesi, ona zarar verecek gibi görüyordu. O kadar incinmiş ki kimseyle konuşmuyordu."

    GAZETE HABERTÜRK




    'N.Ç. her gece, daha çocuğum yapmayın diye çığlık atıyor' Yorumları