Erbakan'ın son seçim gezisini yaptığı il   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (17:36)   Son Mesaj: 02-27-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 402  

    02-27-2011

    Erbakan'ın son seçim gezisini yaptığı il

    Erbakan'ın son seçim gezisini yaptığı il


    Bugün hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi ilk ve son seçim gezisini 26 Aralık 2010 günü Trabzon'a yapmıştı.

    Son seçim gezisinde Partisinin Trabzon İl Kongresi'ne katılan Erbakan, Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada "Trabzon'un asli, Rize'nin fahri hemşehrisiyim. Seçim çalışmaları için muhteşem bir kongre yaptık, arkasından çalışmaları başlattık, çalışmalar başlarken Eyüp Sultan'ın huzurunda yaptığımız duayla başladık, bu duanın ardından konferanslar verdik, besmeleyi çektik şimdi ilk adımımızı atıyoruz. Bu adımı Trabzon'dan atıyoruz, tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi, İstanbul'un ardından Trabzon'a geldik. Çünkü Trabzon'umuz Karadeniz'in incisi Türkiye'nin gözbebeğidir, imanlı kardeşlerimizin kalesidir. Sadece Trabzon'un değil bütün Türkiye'nin manevi önderlerini yetiştiren kıymetli ilimizdir. Haziran 2011 tarihindeki seçimler gibi çok büyük bir tarihi olayın adımını atarken, 'Bunu Trabzon gibi muhteşem bir şehrimizden başlatmak çok isabetli bir hareket olacaktır' diyerek bunu bilerek çalışmalarımızı Trabzon'dan başlatıyoruz" demişti.
    "Trabzon'un sokaklarında yürürken ilkokul çocukluğumu yeniden yaşadık" diyen Erbakan "Belediye Meydanı'nın önünde nasıl rozet dağıtırdık, okullarımıza nasıl gidip gelirdik. Trabzon'u böylece bir kere daha teneffüs etme şansı bulduk. Bundan dolayı hayatımın en büyük bahtiyarlıklarından birini daha yaşadım. Trabzon'da oturduğunuz için şükredin. Sadece coğrafi yapısı itibariyle değil aynı zamanda hakikaten inşallah, yakın bir gelecekte bütün dünyanın merkezi haline gelecek. Milli görüş sayesinde öyle ki Asya'da yapılan mallar Trabzon'a gelecek, buradan Avrupa'ya gidecek. Avrupa'da yapılanlar Trabzon'a gelecek, buradan Asya'ya gidecek. Trabzon yapacağımız büyük bir serbest bölgeyle dünyanın merkezi haline gelecek ve hak ettiği şerefli mevkiye gelecek. Trabzon'a ne yapsak azdır" şeklinde konuşmuştu.

    Erbakan, çocukluğunun geçtiği Ortahisar mahallesi Tanjant Yolu üzerinde bulunan evini de aracının içinden bir süre izlemiş ve bu sırada duygulandığı gözlenmişti. Erbakan, Ankara dönüşü de bir hafta sonra rahatsızlığı nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.




    Erbakan'ın son seçim gezisini yaptığı il Yorumları