Topçu'nun Erbakan taziyesi ve Fatiha daveti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (16:36)   Son Mesaj: 02-27-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

    02-27-2011

    Topçu'nun Erbakan taziyesi ve Fatiha daveti

    Topçu'nun Erbakan taziyesi ve Fatiha daveti


    SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla programını yarıda keserek Ankara'ya hareket eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Hepinizi aziz ruhu için Fatiha okumaya davet ediyorum." dedi.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeniyle ''Her ne kadar başka çatılar altında siyaset yapsak da usulümüz farklı olsa da o bizim kalbi akrabamızdı'' dedi.
    Topçu, partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafından İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Kayseri Buluşması'' programını, Erbakan'ın vefatı nedeniyle iptal ettiğini bildirdi.

    Topçu, burada partililere yaptığı kısa konuşmada, ''İslam dünyasının büyük acısı nedeniyle programımızı bitirmek istiyorum. Siyasetimizin duayeni, İslam dünyasının önemli liderlerinden Necmettin Erbakan'ı rahmetle anıyor, sevenlerine ve İslam dünyasına başsağlığı diliyorum'' dedi.

    Türk milletinin önemli bir mihenk taşlarından birini kaybettiğini ifade eden Topçu, şunları söyledi: ''Her ne kadar başka çatılar altında siyaset yapsak da usulümüz farklı olsa da açık ve net söylüyorum; o bizim kalbi akrabamızdı. Kendisiyle bir iki defa özel görüşmelerim oldu. Allah ömür verseydi, önümüzdeki günlerde yine görüşecektik. Şubat ayı, büyük bir kaybın ayı olarak hatırlanacaktır. Bu ay, Türk İslam dünyasında ciddi kayıplar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Hocali katliamının yıl dönümüydü. Doğu Türkistan'da, Kuzey Irak'ta Türkmen bölgesinde, Çeçenistan'da katliamlar devam ediyor. Türk İslam dünyasında emperyalizmin zulmü kol kanat geziyor. 28 Şubat da inanlar için bir zulümdü. Erbakan Hocamız, bu zulüm gününe 1 gün kala Hakk'ın rahmetine kavuştu. Haklarımız kendisine helal olsun, İnşallah o da haklarını bize helal etmiştir.''

    Konuşmasını, ''Her yağmur damlası yeşili yaratmak içindir/Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük/Bir başka bahar için sadece yapraklarımızı döktük'' dizeleri ile sürdüren Topçu, ''Türk İslam dünyası için Necmettin Erbakanlar, Alpaslan Türkeşler, Cahar Dudayevler ve Muhsin Yazıcıoğluların dünya değişmesi sadece Allah'ın davası için, yeni bir bahar için yaprak dökümüdür'' dedi.

    Toplantıda, Türkiye siyaseti ile konuşmayı planladığını ancak vefat haberini alınca programı iptal etme kararı aldığını hatırlatan Topçu, Ankara'ya dönerek Erbakan ailesi ve yakınlarının yanında olmak istediğini kaydetti.

    SP İL BAŞKANLIĞINA GİTTİLER

    Toplantı, Kur'an-ı Kerim okunması ile sona erdi. Toplantıya katılan partililerin bir kısmı Saadet Partisi il Başkanlığına başsağlığı ziyaretine gitti.

    Erbakan'ın vefatıyla Türk ve İslam dünyasının büyük kayıp verdiğini belirten Topçu, " Türk milletinin ve İslam dünyasının başı sağ olsun." dedi.

    Kayseri'de partisinin düzenlediği toplantıya katılan Topçu, konuşmasının başında partilileri selamladıktan sonra, milletçe üzen acı haberi salona gelirken aldığını; Türk milleti ve İslam dünyasının büyük kayıp verdiğini kaydetti. Topçu, şunları söyledi:

    FATİHA OKUMA DAVETİ

    "Milli Görüş geleneğinin lideri, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, siyasetimizin duayeni, İslam dünyasının önemli liderlerinden Prof. Dr. Necmettin Erbakan beyefendiyi rahmetle anıyor, sevenlerine büyük Türk milletine ve İslam dünyasına baş sağlığı diliyorum. Hepinizi aziz ruhu için Fatiha okumaya davet ediyorum."

    Topçu, Kayseri il ve ilçe başkanları toplantısını iptal ederek Ankara'ya hareket etti.




    Topçu'nun Erbakan taziyesi ve Fatiha daveti Yorumları