Çiller: 28 Şubat'ı birlikte yaşamıştık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (17:38)   Son Mesaj: 02-27-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    02-27-2011

    Çiller: 28 Şubat'ı birlikte yaşamıştık

    Çiller: 28 Şubat'ı birlikte yaşamıştık


    28 Şubat sürecinde Erbakan ile hükümet ortağı olan eski Başbakan Tansu Çiller, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeniyle bir açıklama yaptı. Çiller, Hoca'dan son zamanlarda aldığı daveti de aktardı.

    28 Şubat sürecinde Erbakan ile hükümet ortağı olan eski Başbakan Tansu Çiller, mesajında Erbekan ile o dönem zor günler geçirdikleri 28 Şubat'a vurgu yapması dikkat çekti.
    Çiller'in ifadeleri şöyleydi:

    "Başımız sağ olsun. Hepimiz üzüldük. Siyasette önemli bir kişiydi. İnatçı ve kararlı bir üslubu vardı. Ama nazik bir kişiliği vardı. Beyefendiliği çevresinde hep hissedilirdi. İnanç ve hizmet insanıydı.

    28 Şubat"ta birlikte iktidardaydık. Birlikte yaşadık. O inancını ve direncini bir kez daha orada bizzat gördüm. Bütün ailesine ve milletimize, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. 28 Şubat sürecinin bütün ayrıntılarına tanıklık ettik. Olaya dirençle yaklaştık. İnançlı olduğunu bir kez daha gördüm. Siyasetine damgasını vurmuş bir isimdi.

    Hoca tarafı vardı. Eğitmeyi severdi. Kendisinin hocalık yaptığı dava arkadaşları bugün iktidarda. O hocalık tarafı da anılmalı. 28 Şubat"ın getirdikleri, götürdükleri tarih önünde ayrıca incelenecektir. Bugün bunları konuşmamızın zamanı olduğunu düşünmüyorum. Sayın Erbakan çizgisinde devam etti. Davasına olan inancına hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu. Son zamanlarda bize de haber yolladı. DP çatısında bir araya gelir miyiz gelmez miyiz tartışmasında bize ışık tuttu."




    Çiller: 28 Şubat'ı birlikte yaşamıştık Yorumları