Erbakan'ın ölümü, eski dostunu ağlattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (15:57)   Son Mesaj: 02-27-2011 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    02-27-2011

    Erbakan'ın ölümü, eski dostunu ağlattı

    Erbakan'ın ölümü, eski dostunu ağlattı


    Eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatını televizyondan öğrenen 40 yıllık eski arkadaşı, göz yaşlarına hakim olamadı.


    Edremit ilçesinde ilk olarak Milli Selamet Partisi Edremit İlçe Başkanı olarak görev yapan ve Necmettin Erbakan"ın da arkadaşı olan 77 yaşındaki Mustafa Nail Arıtaşı, Erbakan'ın ölüm haberini, bürosunda televizyon izlerken öğrendi. Erbakan"ın ölüm haberini duyan Arıtaşı, gözyaşlarına hakim olamadı.

    Arıtaş"ı, son olarak İzmir"deki bir toplantı için gelen Erbakan"ın, geçen Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği için İzmir"e gitmeden önce Altınoluk"taki yazlığına uğradığı sırada bir araya geldiğini söyleyen Nail Arıtaşı, "1969"dan beri Erbakan"la arkadaşız. O bizim evimize gelir biz onların evine giderdik. 41 senedir arkadaşız. Erbakan, her bizi çağırdığında bizlere nasihat ederdi. Düzgün yaşayın. Hak hukuk yemeyin. Allah"ın ve Rasülü'nün (sav) emirlerinden çıkmayın. Kimsenin kalbini kırmayın derdi." dedi.

    Arıtaşı, Erbakan"la olan bir anısını şöyle anlattı. "Balıkesir"deki bir toplantıda yanına gittiğimde beni görünce Hacı Nail hoş geldin. Gel bakalım şu benim yanımdaki koltuğa sen otur dedi. Ellerini öperek yanına oturdum. Yanındakilere seslenerek hacı Nail kırk senedir yanımızda, hacı Nail oyun yapmaz dedi. Erbakan hocanın konuşması esnasında sadakat kelimesi geçtiğinde ben hemen sordum. Hocam sadakat kelimesini açar mısın diye. Erbakan hocam da bana ihanet eden cezasını çabuk çeker dedi. Ben de ne demek istediğini anladım. Erbakan hoca sürekli partinin kazanacağını söylerdi. Hiçbir zaman geri adım atmadı. Hep ileriyi düşünürdü."

    Arıtaşı, Erbakan"ın elinden 1973 yılında Milli Selamet Partisi Edremit İlçe Başkanı olduğu sırada aldığı belgesini de gösterdi.




    Erbakan'ın ölümü, eski dostunu ağlattı Yorumları