Samsun'da kalorifer dairesinde patlama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (14:06)   Son Mesaj: 02-27-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    02-27-2011

    Samsun'da kalorifer dairesinde patlama

    Samsun'da kalorifer dairesinde patlama


    Samsun’un İlkadım ilçesinde, 63 dairenin bulunduğu bir apartmanın kalorifer dairesinde çıkan yangın sonucu meydana gelen patlama, apartman sakinlerinin korkulu anlar yaşamasına sebep oldu.

    Bahçelievler Mahallesi Ahmet Altunoğlu Sokak üzerinde bulunan 10 katlı 63 dairenin bulunduğu Birlik Apartmanı'nın kalorifer dairesinde çıkan yangın sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle paniğe kapılan apartman sakinleri dairelerden tahliye oldu.
    İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, emniyet ekipleri vatandaşları sakinleştirerek, apartman çevresinden uzaklaştırmaya çalıştı. Olanlara anlam veremeyen apartman sakinleri, patlamanın etkisiyle irkildiklerini belirterek, havalandırma boşluğundan çatıya doğru lavların yükseldiğini söyledi.

    İlk önce kalorifer patlamasından şüphelendiklerini belirten apartman sakinleri, çok şiddetli bir patlama meydana geldiğini ve ailece büyük panik yaşadıklarını kaydetti.

    Çok sayıda itfaiye ve ekibin geldiği ve müdahale ettiği yangında, kalorifer dairesinin camlarının patladığı görülürken, itfaiye erleri oksijen tüpü takarak yoğun duman içerisine girerek yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

    Apartman kalorifercisi Serdar Mertoğlu ise aşırı sıcaktan dolayı tavan ve boru izolasyonunun tutuştuğunu ve çıkan yangın sonucu camların patladığını belirtti. Mertoğlu, "Kazanın patlaması söz konusu değil, halen çalışıyor, vanalarda da sıkıntı yok." dedi.

    İtfaiye ekipleri de yaptığı inceleme sonucu kazanın patlamadığını, fakat çıkan yangın sonucu meydana gelen gazın patlamaya neden olduğunu açıkladı.

    Yangın söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının yapılmasının ardından olayın detayını öğrenen apartman sakinleri, yaşadıkları korku nedeniyle endişeli bir şekilde dairelerine geri döndü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.




    Samsun'da kalorifer dairesinde patlama Yorumları