Aygan: İsveç Başbakanını PKK öldürttü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (13:57)   Son Mesaj: 02-27-2011 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    02-27-2011

    Aygan: İsveç Başbakanını PKK öldürttü

    Aygan: İsveç Başbakanını PKK öldürttü


    Eski JİTEM elemanı ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Aygan, 1986’da öldürülen İsveç Başbakanı Olof Palme’nin PKK tarafından ödürüldüğünü iddia etti.

    28 Şubat 1986"da öldürülen İsveç Başbakanı Olof Palme"nin katil ya da katilleri hâlâ bulunamadı. Eski JİTEM elemanı ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan, cinayetin 25. yıldönümü öncesi ilginç bir iddiada bulundu.

    Daha önceki açıklamalarında cinayet konusunda terör örgütü PKK"yı işaret eden Aygan, bu kez doğrudan isim verdi. Aygan, İsveç"in efsane başbakanı Olof Palme"nin katilinin PKK ve Ergenekon tetikçisi Ekrem Kod adlı Hıdır Sarıkaya olduğunu iddia etti. Palme"nin katilinin ismini, Diyarbakır'da görülmekte olan "faili meçhuller/Cemal Temizöz" davası sanığı olarak tutuklu bulunan Hıdır Altuğ"dan aldığını söyleyen Aygan şöyle devam etti: "1994 yılında Diyarbakır'da iken Tunceli Çemişgezekli Tayfun kod adlı Hıdır Altuğ isimli eski PKK'lı bir arkadaşım ziyaret için evime misafir olarak geldi.

    O gün Milliyet gazetesinde bir ilan vardı. Olof Palme cinayetini açıklayana büyük miktarda ikramiye teklif ediliyordu. Tayfun bu ilanı görünce , "Abi nereye başvurmam gerek, ben cinayeti işleyeni tanıyorum" diye ayağa kalktı; bana, Ekrem kod adlı Hıdır Sarıkaya'nın Olof Palme cinayetini işledikten sonra Bekaa"daki PKK kampına döndüğünü ve orada bir kahraman gibi karşılandığını söyledi." Aygan daha sonra yaptığı araştırmalardan, Hıdır Sarıkaya"nın cinayetin işlendiği tarihlerde Danimarka"da kaldığını, aynı tetikçinin Dr. Baran kod adlı Müslüm Durgun'un infazını yaptığını ve Başbağlar katliamında da başrol oynadığını öğrendiğini söyledi.

    ÖCALAN"DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

    Abdullah Öcalan"ın Hıdır Sarıkaya hakkında çelişkili ifadeler kullandığını söyleyen Aygan, "Bu katil hakkında farklı dönemlerde Abdullah Öcalan değişik değerlendirmelerde bulunmuştur. Geçmiş yıllardaki değerlendirmeler ile son yıllardaki değerlendirmeler birbirini tutmamaktadır. Bu da gösteriyor ki; İsveç'te konuştuğum tercüman ve benzeri Kürt kökenliler Abdullah Öcalan'a konuyu bildiğimi iletmişlerdir. İleride bu olayı kamuoyu ile paylaşabilirim kaygısıyla Abdullah Öcalan da Ekrem hakkında temkinli konuşmuştur.

    Hollanda'da PKK tarafından öldürülen avukat Mahmut Bilgin, Malmö'de şaibeli bir şekilde ölen Mehmet Taş cinayetleri, Olof Palme cinayetiyle ilişkilidir." dedi. Aygan ayrıca 1985 mayıs ayında, Pervari ilçesi ve Çatak ilçesi arasındaki derin bir vadide toplandıklarında PKK-MK üyesi Selim Hoca kod adlı Selahattin Çelik"in kendilerine "PKK önderliğinin" şu mesajını ilettiğini de dile getirdi: "Gittiğiniz bölgelerdeki karayollarından İsveç TIR"larını geçirmeyeceksiniz, yakacaksınız, şoförlerini de öldüreceksiniz." PKK"nın o dönemde İsveç"e karşı ciddi tavır aldığını anımsatan eski Jitem elemanı Aygan, "Palme cinayetini PKK"nın işlediğinden hiçbir şüphem yok" dedi.




    Aygan: İsveç Başbakanını PKK öldürttü Yorumları