Erbakan Hoca için kim neler söyledi?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-27-2011 (13:38)   Son Mesaj: 02-27-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 890  

    02-27-2011

    Erbakan Hoca için kim neler söyledi?

    Erbakan Hoca için kim neler söyledi?


    85 yaşında vefat eden Necmettin Erbakan'ın vefat haberini alan sevenleri hastaneye koştu. Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşları ve onu tanıyanlar siyasetin duayen ismi Milli Görüş Liderini şöyle anlattı:

    Yakın arkadaşı Oğuzhan Asiltürk de doktorların kendisine çalışmasını yasakladığı halde siyasete asla ara vermediğini belirtti.
    Erbakan'ın 45 yıl birlikte çalıştığı Yasin Hatipoğlu'nun çok duygulu olduğu gözlemlendi. Hatipoğlu Erbakan'ın kaybının hem Türkiye'nin hem de dünya kaybı olduğunu anlattı. Ayrıca son dönemde Afrika ve Ortadoğu'da çıkan isyanların onu çok üzdüğünü ifade etti.

    Hatipoğlu ayrıca Saadet Partisi'nde yaşanan son dönemdeki ayrılıkların da Erbakan'ı çok üzdüğünü söyleyerek, "Ancak bu onun manevi kişiliğini hiç etkilemedi" dedi.

    Gazeteci Nazlı Ilıcak da üzgün olduğunu ve Erbakan'ı sevdiğini dile getirdi. Ilıcak, "Zaman zaman haksızlıklara uğradı. Ancak yetiştirdiği kadrolar bugün iktidara geldi" dedi.

    Ilıcak Erbakan'ın kadınları da siyasete kattığını belirtti. Bunun önemini belirten Ilıcak, Erdoğan'ın kadının dünyalaşmasına yardım ettiğini açıkladı.

    Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de "siyasetin renkli simalarından biriydi. Siyasette uzun yıllar bulunarak millete hizmet etmiştir. Davayı hizmet olarak gören ender siyasetçilerden biriydi. Ben merhuma Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

    SP İstanbul İl Başkanlığı'nda hüzün hakim

    SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan"ın ölüm haberi ile birlikte İstanbul il başkanlığına hüzün çöktü.

    Cevizlibağ"da bulunan İstanbul il teşkilatında bir araya gelen partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Televizyondan Milli Görüş"ün lideri Erbakan için okunan Kur"an-ı Kerim dinleyen partililerin oldukça üzgün oldukları gözlendi.

    İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Milli Görüş"ün 42 yıllık liderini kaybettik. Çok üzgünüz. Kendi içlerinden çıkanlar lider oldu ancak o bir türlü anlaşılamadı." diye konuştu.

    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Malkoç: Büyük üzüntü içindeyiz

    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan"ın vefatından derin üzüntü duyduklarını söyledi.

    Malkoç, seçimler öncesinde partisinin Kocaeli teşkilatı ile Antik Kapı Restoran'da sabah kahvaltısında bir araya geldi. Malkoç, seçimlerle ilgili partililere bilgi vermesinden sonra kahvaltı masasına geçti. Bu esnada gelen telefondan sonra Malkoç"u derin bir sessizlik kapladı. Vefat haberinin bildirilmesinden sonra partililer, topluca, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ruhuna Fatiha okudu. 'Erbakan"ın, vefat etmesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan HAS Partililer, gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan partililer, birbirlerine sarılarak baş sağlığı diledi.

    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Malkoç, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: "Milletimizin başı sağ olsun. Erbakan Hoca"nın Türkiye"nin ve İslam dünyasının yönünü değiştiren bir insandı. Allah rahmet eylesin." Malkoç, vefat haberi üzerine hemen Ankara"ya döneceklerini ifade etti.

    HAS Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mehmet Batuk ise "Her faninin sonu olduğu gibi Erbakan Hocanın da sonu gelmiştir. Kendisine rahmet diliyoruz. Tarih kendisini layık olduğu şekli ile anacaktır. Biz Türkiye"nin yaşadığı değişimin, temel dinamiğinin onun yaptığı siyasal çalışmalar olduğu kanaatindeyiz. Kendisine rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından üzüntü içerisinde restoran dışına çıkan partililer, birbirine sarılarak, baş sağlığı diledi.




    Erbakan Hoca için kim neler söyledi? Yorumları