Ardahan'da su taşkınlarına yumurtalı eylem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-27-2011 (11:54)   Son Mesaj: 02-27-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    02-27-2011

    Ardahan'da su taşkınlarına yumurtalı eylem

    Ardahan'da su taşkınlarına yumurtalı eylem


    Ardahan’da Kura Nehri kenarında evleri bulunan bir grup vatandaş, yumurtalı eylem gerçekleştirdi.Yumurtaları yere fırlatan mahalleli, her yıl mart ayında nehirde taşkın yaşanması nedeniyle evlerinin sular altında kaldığını dile getirdi.

    Buz tutan Kura Nehri kenarında yumurta kırarak durumu protesto eden mahalleli, yetkililerden somut bir adım atılmasını istedi.
    Mahalleli adına basın açıklaması yapan Berkant Ezer, kendisinin de bölgede evi bulunduğunu belirterek, "Kura Nehri, benim ve bu mahallelinin korkulu rüyası haline geliyor. Bu korkular bu yıl da başladı. Çünkü bu yıl önceki yıllara oranla kar daha fazla yağdı. Karlar eridikçe özellikle mart ayı itibariyle taşkınlıklar başlayacak.

    Dolayısıyla evimiz, ahırımız, eşyamız hep mahvolacak. Bu saydıklarımın hepsi su altında kalacak. Şu ana kadar onlarca dilekçe vermemize rağmen bir sonuç alamadık. 23 hanenin bulunduğu bu bölgede yaşanan su taşkınları nedeniyle çoğumuzun evinin temeli de çürümüş durumda. Allah"a emanet yaşıyoruz. Yetkililerden bizi bu bölgeden tahliye etmelerini bekliyoruz." dedi.

    Her yıl Kura Nehri"nin taşması sonucu evlerinin ve eşyalarının su altında kaldığına vurgulayan mahalleli kadınlar ise " Her taşkın döneminde ilgililer gelir, sorunlarımızı dinlerler. 'Çözüm bulunacak' derler. Ama ne yazık ki bu sorun yıllardır var ve çözüm de yok. Bu yıl da bunu göreceğiz. Eğer su taşkınına çözüm bulunmazsa, hiçbir yetkilinin gelip derdimizi dinlemesini istemiyoruz." şeklinde konuştular.

    Konuşmaların ardından mahalleli, karlar üstüne yumurta atarak dağıldı.




    Ardahan'da su taşkınlarına yumurtalı eylem Yorumları