Darbeye tepki için tank yürütecekler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-27-2011 (11:54)   Son Mesaj: 02-27-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    02-27-2011

    Darbeye tepki için tank yürütecekler

    Darbeye tepki için tank yürütecekler


    Konya'da, 28 Şubat'ın yıldönümünde askeri darbeleri protesto etmek amacıyla düzenlenecek yürüyüşte kullanılmak üzere gerçek boyuta yakın tank maketi yaptırıldı.

    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Gençlik Kolları tarafından projesi çizilen tankın yetişmesi için sanayi sitesinde hummalı çalışma sürüyor. Çelik konstrüksiyon ve köpükle hazırlanan tankı, içine girecek 4 kişi taşıyarak yürütecek. Saatler süren çalışma sonucu hazırlanan tank, kamyona yüklenerek önce parti binası önüne, daha sonra eylemin yapılacağı alana taşınacak.
    HAS Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zahit Erkan Uludağ, 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde değişik bir eylem yapmak istediklerini belirterek, "Darbe'nin yıldönümünden 1 gün öncesinde yapacağımız eylemde askeri darbeyi temsil etsin diye tank yürütmek istedik. Malum 28 Şubat'tan önce Sincan'da tanklar yürütülmüştü. Bizde bir daha tanklar yürümesin diye temsili bir tank hazırladık ve yapacağımız eylemde bunu caddede yürüteceğiz" dedi.

    Eylemlerinde 28 Şubat ve diğer askeri darbeleri yapanların yargılanmasını isteyeceklerini ifade eden Uludağ, "Biz tankları artık sadece kışlalarında görmek istiyoruz. Bu projeyi 1 ay gibi bir zamanda hazırladık ve 1 haftadır da yapımıyla uğraşıyoruz. Yaklaşık 30 kilogram ağırlığında ve içine girecek 4 arkadaş tarafından taşınacak. Gerçek bir tankın birebir aynısını yapmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

    Demir doğrama ustası Ali Çalkayak ise hayatında ilk kez böyle bir şey yaptığını dile getirerek, "Birkaç genç bana bu projeyle geldi ve 'Usta, biz tank yapmak istiyoruz' dediler. Neden diye sorduğumda ise darbeleri protesto etmek için olduğunu söylediler. Ben de kabul ettim. Yaparken de askerliğim aklıma geldi. Aslında tankları sevmem. Bana savaşı ve ölümü hatırlatıyorlar. Bir daha böyle bir projeyi asla yapmam" şeklinde ifade etti.




    Darbeye tepki için tank yürütecekler Yorumları