'Libya'daki yabancılar Türkiye'ye imreniyor'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-26-2011 (19:57)   Son Mesaj: 02-26-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    02-26-2011

    'Libya'daki yabancılar Türkiye'ye imreniyor'

    'Libya'daki yabancılar Türkiye'ye imreniyor'


    Libya'da çıkan olayların ardından Türk vatandaşlarının bu ülkeden tahliyesi için başlatılan girişimler sonucunda uçakla yurda dönen Türkler arasında yer alan İbrahim Yörük, Türkiye'nin vatandaşlarına sahip çıkışını, Libya'daki diğer ülke vatandaşlarının imrenerek izlediğini ifade etti.

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden Libya'ya giderek, Başkent Trablus'taki bir otelde çalışan İbrahim Yörük, ülkede çıkan olayların ardından Türk vatandaşlarının tahliyesi için yapılan çalışmalar sonucunda uçakla yurda dönerek ailesine kavuştu.
    Ailesi ile hasret gideren Yörük, AA muhabirine Libya'da yaşadıklarını anlattı.

    Çalıştığı otelin, devlet büyüklerinin ağırlandığı bir otel olduğunu ve burasının sürekli olarak askerler tarafından korunduğunu ifade eden Yörük, bu nedenle otelde rahat olduklarını, ancak otel çalışanlarının kaldığı lojmanların bulunduğu yerlerin, saldırıya uğradığını ve eşyaların gasp edildiğini söyledi.

    Yörük, olayların çıkmasıyla birlikte otel müdürünün girişimiyle İstanbul'a 100 kişilik uçak bileti temin ettiklerini ve bu sayede Türkiye'ye dönebildiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

    ''Kurtulduğumuz için sevinçliyim. Bir daha Libya'ya gitmek istemiyorum. Libya'da çalışan binlerce Türk var ve ülkemizin buradaki vatandaşlarını kurtarmak için gösterdiği duyarlılık takdire değer. Libya'da çeşitli ülkelerden vatandaşlar var. Bizim ülkemizin girişimleri ve hassas davranışına diğer ülke vatandaşları imreniyordu. 'Bizim ülkemiz de bizi kurtarsa' diyorlardı.''

    Baba Halil Yörük ise bir yıldır oğullarını görmediklerini ve 10 gündür Libya'daki olaylar nedeniyle gözlerine uyku girmediğini ifade ederek, ''Devletimize çok teşekkür ediyorum. Oradaki vatandaşlarına sahip çıktı'' dedi.

    Anne Türkan Yörük de oğluna sağ salim kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

    AA




    'Libya'daki yabancılar Türkiye'ye imreniyor' Yorumları