Akciğer hastası yaşlı adamın dramı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-26-2011 (19:04)   Son Mesaj: 02-26-2011 (19:04)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    02-26-2011

    Akciğer hastası yaşlı adamın dramı

    Akciğer hastası yaşlı adamın dramı


    Tokat'ta evinde bakılmak üzere hastaneden taburcu edilen kronik akciğer hastası yaşlı adamın ailesi çaresizlik yaşadı.

    Edinilen bilgiye göre, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra evinde bakılmak üzere taburcu edilen 68 yaşındaki İsmail Bilecan'ın gözleri önünde acı çekmesine dayanamayan yakınları harekete geçti. Hastalarını Ankara'ya götürmek isteyen ailenin ambulans girişimleri sonuçsuz kalırken, devreye İl Sağlık Müdürü Hüseyin Uçar girdi.

    Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan yaşlı adam yapılan tetkiklerinin ardından tedavi altına alınırken, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından sevkinin yapılması bekleniyor. Fatma Bilecan, kocasının son bir kaç aydır akciğer rahatsızlığı sonucu solunum ünitesine bağlı yaşadığını belirterek, "Üniversite hastanesinde yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu. Oradan bize çıkış verdikten sonra elimize bir kağıt verdiler. Nereye nasıl götürebileceğimizi bilmiyoruz. Ambulans istedik 'uzak yere verilmediğini' söyleyerek geri çevirdiler. Bizde kendi imkanlarımızla götürmeye çalışacağız ama solunum cihazına bağlı bu hasta. Yolda ölürse ne yapacağız bilmiyorum. Bu hastaların canı bu kadar ucuz mu?" diye konuştu.

    Yaşanan sorunun ilgili yerlere iletilmesi sonucu ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı adamın kısa süre içinde Ankara'ya sevk edilmesi bekleniyor.
    İHA




    Akciğer hastası yaşlı adamın dramı Yorumları