Hakkari Şırnak yolu çığ yüzünden kapalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-26-2011 (17:57)   Son Mesaj: 02-26-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    02-26-2011

    Hakkari Şırnak yolu çığ yüzünden kapalı

    Hakkari Şırnak yolu çığ yüzünden kapalı


    Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Hakkari-Şırnak karayolunda, Karayolları ekipleri yol açma çalışması başlattı.

    Alınan bilgiye göre, kent merkezinde öğlen saatlerinden itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.
    Kar yağışı nedeniyle, kent merkezinde şehir içi ulaşım güçlükle sağlanırken, Hakkari-Şırnak karayolunun 75. kilometresindeki Surakotran mevkisine çığ düştü.

    Çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda, karla mücadele ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, yol açma çalışmasının ardından yolun ulaşıma açılacağını bildirdi.

    Yetkililer, uzun yola çıkacak sürücülerin, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurması gerektiğini vurgulayarak, çığ tehlikesinin olduğu bölgelerde sürücülerin daha dikkatli olması uyarısında bulundu.

    Öte yandan, Van kent merkezi ile Başkale ilçesinde de etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı sonucu beyaza bürünen ilçede esnaf iş yerlerinin önünde biriken karı temizlerken, belediye ekipleri de ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma başlattı.




    Hakkari Şırnak yolu çığ yüzünden kapalı Yorumları