Musevi gençlerden Furkan'ın babasına özür   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-26-2011 (17:54)   Son Mesaj: 02-26-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    02-26-2011

    Musevi gençlerden Furkan'ın babasına özür

    Musevi gençlerden Furkan'ın babasına özür


    Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, ABD'de bazı Musevi gençlerin yaşanan olaylardan dolayı kendisinden özür dilediğini söyledi.

    Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden ABD ve Türk vatandaşı Furkan Doğan"ın babası Ahmet Doğan, George Washington Üniversitesi"nde yaptıkları toplantı sonunda Musevi gençlerin yaşanan olaylardan dolayı kendisinden özür dilediğini söyledi.

    Ahmet Doğan ve avukatları soruşturmayla ilgili gittikleri ABD"den İstanbul"a döndü. ABD"deki soruşturma sürecine ilişkin bilgi almak ve konuyu yakından incelemek için Washington"a gittiklerini kaydeden Doğan, "Bazı Yahudi kökenli insanlara rastladık, Washington Üniversitesi"nde Furkan"ı anlattık ve insanlar çok etkilendiler ve üzüntülerini belirttiler. Yahudi gençler de vardı onlar durumu dinlediler ve anladılar toplantı sonunda bizden özür dilediler." dedi.

    ABD dönüşü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş bölümünde gazetecilere açıklamada bulunan Ahmet Doğan, yaptıkları görüşmelerin beklediklerinden daha yoğun geçtiğini ancak Amerika iç hukuku gereği bir ceza davası açılamayacağı bilgisinin kendilerine verildiği ifade etti. Doğan, ileriki aşamada ise bir tazminat davası açmalarının mümkün olacağını kaydetti.

    ABD Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı"nın üst düzey yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Doğan, "Özellikle Furkan"ın doğduğu yeri temsil eden kongre üyesiyle görüştük. BM temsilcileriyle de görüştük, İnsan Hakları Konseyi ve Güvenlik Konseyi ile görüştük. Araştırmanın devam ettiğini söylediler ve kendilerinin hazırladıkları rapora ilişkin Cenevre"de Mart ayında bir toplantı yapılacağını söylediler." şeklinde konuştu.

    Musevilerle hiçbir sorunlarının olmadığını dile getiren Doğan, "Bizim İsrail yönetimiyle bu emri verenlerle suçu işleyenlerle mücadelemiz, ABD sadece bunun bir ayağı diğer taraflardaki görüşmelere de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    Furkan Doğan davasına bakan Avukat Ramazan Arıtürk ise açıklamasında ABD kamuoyuna yaşanan olayların lobi çalışmaları sonucu çok farklı anlatıldığına şahit olduklarını söyledi. Arıtürk, "ABD"de bir lobi faaliyeti var ve orada konu çok farklı anlatılmış. Biz anlattığımızda ağlayanlar da oldu. İnsan Hakları Konseyi"nin hazırladığı rapor Mart ayında Cenevre"de görüşülecek." dedi.




    Musevi gençlerden Furkan'ın babasına özür Yorumları