MHP'li Didinmez: AKP'nin karnesi zayıf   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-26-2011 (16:38)   Son Mesaj: 02-26-2011 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    02-26-2011

    MHP'li Didinmez: AKP'nin karnesi zayıf

    MHP'li Didinmez: AKP'nin karnesi zayıf


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin iyi incelenmesi gerektiğini bildirdi.Didinmez:

    Didinmez, Tuğcan Otel'de Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir, MHP Gaziantep İl Başkanı Tayfun Aygın ve il yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
    Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri Türkiye'nin yakından takip etmesi gerektiğini belirten Didinmez, "Devletin dış ilişkilerden sorumlu birimleri, acil bir yaklaşımla, yarın pişman olunacak şekilde olaylara yaklaşmamalı, devlet ciddiyetiyle yaklaşmalı. Devletler arası ilişkiler karşılıklı çıkar ilişkisine dayanır. Din kardeşliği, soydaşlık gibi kavramlarla siyaset oluşturma, gerçekçi siyaset olmaz" dedi.

    Gelişmelerin temelinde ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu savunan Didinmez, "Bu projede taşeron olarak da Mısır, Suudi Arabistan, İsrail ve Türkiye seçilmiş. Hareketleri; ABD''nin bölgedeki etkinliğini güçlendirerek, sahipliğini ve etkinliğini yitirmemek için kontrollü bir değişiklik tesisi olarak görüyoruz.

    Bunun iyi takip edilmesi gerekiyor. Bu ülkelerin Türkiye ile kıyas edilmesi mümkün değil. Çünkü bu ülkeler aşiret, kabile gibi özellikleri olan, çıkara dayalı yönetim özellikleri taşıyan yapılara sahip ülkeler.

    Biz MHP olarak insan merkezli, insanın varlığına saygılı, demokrasiyi özümseyen, hukuk çerçevesinde bir yönetim anlayışının her ülkede yaşanmasını arzu ediyoruz. Umarım maliyeti, bedeli yüksek olan çatışmalar olmaz" diye konuştu.

    Didinmez, Libya'dan gerçekleştirilen tahliyeler konusunda da, "Tahliye edilenleri geldiklerinde dinlemek lazım. Bir de bilgilerin hangi amaçla kamuoyuna servis edildiğine bakmak lazım. Libya'da bulunan hiçbir Türk'ün burnu kanamaksızın güvenlik içerisinde getirilmesini arzu ediyoruz. Orada 15-20 bin vatandaşımız var, bunların plan ve program dahilinde getirilmelerini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

    MHP'nin, ülke sorunlarını çözmek adına halktan yetki istediğini ifade eden Didinmez, "8,5 yıllık iktidar, çözeceğiz dediği sorunları çözememiştir, başarısız olmuştur. Karnesi zayıftır. Millet gerçekleri görmeye başladı. Tabii ki milletin iradesine saygılıyız.

    Türkiye'nin idare şekli cumhuriyettir. Cumhuriyetin de nitelikleri bellidir. Herkes buna saygı göstermek zorundadır. Federasyondur, konfederasyondur, çok dillilik, çok dinlilik gibi tartışmalara gerek yoktur" şeklinde konuştu.

    MHP Gaziantep İl Başkanı Tayfun Aygın da Gaziantep'te sürdürdükleri yapılanmayı tamamladıklarını ve bundan sonra seçim çalışmalarına hız vereceklerini dile getirerek, "Halkımızdan aldığımız güç, destek ve heyecanla Gaziantep'te birinci parti olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.




    MHP'li Didinmez: AKP'nin karnesi zayıf Yorumları