Erdoan BDP'lileri zor durumda bırakan sözü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-26-2011 (16:38)   Son Mesaj: 02-26-2011 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    02-26-2011

    Erdoan BDP'lileri zor durumda bırakan sözü

    Erdoan BDP'lileri zor durumda bırakan sözü


    Başbakan Erdoğan'ın uluslararası arenada Doğu ve Güneydoğu'da 70 milletvekilinin olduğunu söylediğini belirten DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, bir konuda söyleyecek sözleri olmadğını cevap veremediklerini söyledi.

    Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası arenada Doğu ve Güneydoğu'da 70 milletvekilinin olduğunu söylediğini belirterek, "Bizim için diyor ki; 'bunlar Kürtleri temsil etmiyor, benim 70 milletvekilim var." Gerçekten de buna cevap vermekte zorlanıyoruz. Bunu çok iyi görmemiz gerekiyor." dedi.

    DTK, delegelerini Diyarbakır'da toplayarak seçim de izleyecekleri yol haritasını konuştu. Açılış konuşmalarından sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantı iki gün sürecek. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, önemli bir süreçten geçtiklerini ve dünyadaki değişimlere yakından tanıklık ettiklerini dile getirdi. Halkların eşitlik ve demokrasi talebinin dünyayı sarstığını belirten Türk, halka rağmen siyasetin yapılamayacağını artık herkesin göreceğini dile getirdi. Türk, "Türkiye'de 30 yıldan beri Kürt halkının mücadelesi sürüyor. Bu mücadele başarıya ulaşacaktır. Bugüne kadar Kürt halkının talebini görmeyen bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Hükümet her seferinde ipe un sererek Kürt sorununa çözüm bulmamaktadır." diye konuştu. Silahların susması için önemli çabalar içerisini girdiklerini anlatan Türk, bugün bu çapaların karşılıksız kaldığını öne sürdü. Türk, "Biz görevimizi yaptık. Silahlar hala susuyor, süreç devam ediyor. Ama hükümet bunu görmek için çaba göstermiyor." dedi.
    "ÇÖZÜM İÇİN UMUDUMUZU KAYBETTİK "
    Daha önce çözüm için umutlu olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Türk, bu sefer çözüm için umutlarını yitirdiklerini belirterek, buna hükümetin sağırlığının neden olduğunu iddia etti. İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile direk görüşmelerin yapılmasına rağmen mesafe alınmadığını öne süren Türk, bu durumda kendilerinin yeni bir çağrı yapmalarının anlamsız kalacağını kaydetti. STK'ların çözüm için adım atmayan hükümete çağrıda bulunması gerektiğinin altını çizen Türk, "İmralı zindanında koşullar değişmezse demokratik bir zeminin oluşmasını bekleyemeyiz. Bizlerin yapacağı bir şey yok. Referandumda 'yetmez ama evet' diyenlere sesleniyorum. Ateşkes talebinde bulundunuz. Çağrınız karşılık buldu. Ama adım atmayan hükümete karşı sessiz kalıyorsunuz. Çıkın pişman olduğunuzu söyleyin ve özür dileyin." şeklinde konuştu.

    "KEMAL BURKAY GELSİN DKT'DA SİYASET YAPSIN"
    Libya, Mısır ve Tunus halkının demokrasi için bir araya geldiğini, ancak Kürtlerin bir araya gelemediğini anlatan Türk, "Kürt siyasetçiler ülkeye dönmek istiyormuş. Kemal Burkay geleceğini söyledi. Evet gelsin DTK içinde yer alsın. Kürt sorununun çözümü için çalışsın." dedi.
    DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ise hükümetin bazı isimler üzerinden 'iyi Kürtler' imajı oluşturmaya çalıştığını iddia etti. Tuğluk, Mısır, Tunus ve Libya'daki değişimin Türkiye'de de olacağını iddia etti.




    Erdoan BDP'lileri zor durumda bırakan sözü Yorumları