Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na siyasetçi akını   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-26-2011 (16:34)   Son Mesaj: 03-02-2011 (19:05)    Cevap: 1    Gösterim: 481  

    02-26-2011

    Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na siyasetçi akını

    Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na siyasetçi akını


    Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) Eminönü Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen 3. Genel Kurulu'na çok sayıda siyasetçi katıldı.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''MTTB, köklerine değer veren, gücünü, bilgisini ve birikimini irfanlı köklerinden alan bir örgüttür. Bu çatı, 1964 sonrası dönemde bizlerin de yetişmesine büyük emek harcamıştır'' dedi.
    Dinçer, Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) Eminönü Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen 3. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, MTTB'nin kendisi için sadece bir sivil toplum örgütü olmadığını söyledi.

    MTTB çatısı altında hatıralarının yenilendiğini vurgulayan Dinçer, birliğin kuruluşunda emeği geçen tüm ağabeylerine şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

    MTTB'nin geçmişten bugüne eğitim ve kültür faaliyetleriyle Türk gençliğine hizmet ettiğini kaydeden Dinçer, ''2008 yılında MTTB'yi yeniden kuran arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Uzun bir aradan sonra tekrar aktifleşen MTTB, yaklaşık 100 yıllık geçmişiyle geleceğe rehberlik ediyor. Burada büyük bir birikim ve eğitim vardır. MTTB, bizim neslimiz için bir okul olmuştur. Farklı dönemlerde, farklı eğilimlere, hizmet etmiş ve farklı mücadele yöntemlerini benimsemiş olsa da asırlık bir çınar olarak kendi düşüncesini genç nesillere aktarmıştır'' diye konuştu.

    Türk düşünürü Cemil Meriç'in ''İnsan bir çınar gibidir, kökleriyle yaşar'' cümlesini hatırlatan Dinçer, şöyle devam etti:

    ''MTTB, köklerine değer veren, gücünü, bilgisini ve birikimini irfanlı köklerinden alan bir örgüttür. Bu çatı, 1964 sonrası dönemde bizlerin de yetişmesine büyük emek harcamıştır. Biz bu çatı altında köklerinden haberdar olan bir nesil olma bahtiyarlığını yaşadık. Birlikte dostluğu öğrendik. Kollarımızı ve gönüllerimizi herkese açmamız gerektiğini bu çatı altında gördük. Dolayısıyla biz bu çatı altında husumet öğrenmedik, kin beslemedik. En delikanlı çağlarımızda kanımızın zor durduğu zamanlarda kötü düşünceye asla pirim vermedik. Anadolu'dan gençlerin İstanbul'a okumak için geldiği ama tutunabilmek için kendilerine sığınak aradıkları o yerlerde ellerine silah tutuşturulduğu dönemde biz MTTB'yi kendimize yuva edindik ve çatışmanın her türlüsünden uzak durduk.''

    ''BİZ ÖĞRENMENİN, İRFANIN, ESTETİĞİN TARAFI OLDUK''

    Birlik çatısı altında her zaman Türkiye'nin çıkarları için çalıştığını vurgulayan Dinçer, '' Bizi o dönem tarafsız olmakla suçladılar. Aslında biz bu tarihi çatı altında tarafsız kalmadık. Biz öğrenmenin, irfanın, estetiğin tarafı olduk. En önemlisi de bu çatı altında insanlığın ve yaşatmanın tarafı olduk. Unutulmaması gereken önemli bir husus da biz gençlik macerasının kısa soluklu nefesi değil, gençliğin uzun soluklu yaşamı olup tecrübe kazanması için çalıştık'' diye konuştu.

    Bu dönemde de AK Parti'nin kendisine birçok tecrübe kazandırdığını belirten Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''AK Parti benimle birlikte Türkiye'ye de birçok şey kazandırdı. Anadolu'nun ve Trakya'nın büyük bir bölümü yaşanan değişimi sergiliyor. Sadece Türkiye değil, dünyada 5 kıta bu değişimi konuşuyor ve izliyor. Bütün bunlarla birlikte biz en önemlisi Türkiye'nin üzerine karabasan gibi çöken çetelerle de mücadele ettik ve ediyoruz. Gençlik döneminde yaşadığımız acıları unutmadık. Üniversitelerde yaşanan çatışmaları unutmadık. 1 Mayıs Taksim olaylarının içinde değildik ama orada yaşanan dramı hiç unutmadık. Kahramanmaraş ve Çorum'da yaşananları, harcanan nesilleri gördük, oradaki karanlık senaryoları gördük ve bir daha böyle acılar yaşanmaması için kendimize dertler ve dersler çıkardık. Aynı şekilde 1980 sonrası yaşananlar... Sivas ve Gazi Mahallesinde yaşanan suikast ve faili meçhuller ayrıca son olarak Danıştaya yönelik saldırıların Türkiye'ye bir yön çizme ve milli iradeyi vesayet altına alma yönünde tahrikler olduğunu gördük. Açıkçası görmeyebilir, görmezden gelebilirdik, bizden öncekilerin yaptığı gibi tepkisiz kalabilirdik. Ama biz her zaman milletin bize yüklediği emanetin bilincindeydik. MTTB'den aldığımız eğitim ve fikirle bunların üstesinden gelmeye çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Öte yandan birlik altında faaliyet gösteren tüm kardeşlerimin başarılarının devamını diliyor ve şükranlarımı sunuyorum.''

    TBMM ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI KUZU

    TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da MTTB'nin içinde bulunduğunu belirterek ''Bugün Türkiye'yi yöneten kesim buradan çıkmıştır'' dedi.

    AK Parti'nin 8 yıllık süreçte birçok şey başardığını anlatan Kuzu, şöyle devam etti:

    ''MTTB, bugünkü Türkiye'ye ve yönetim kadrosuna büyük katkı sağlamıştır. Birliğin yaptığı faaliyetler açısından benim en çok dikkatimi çeken hazırladıkları anayasa raporudur. Bu raporla hayata geçirilmek istenen AR-GE çalışmaları gençliğin boş olmadığının göstergesidir. Şimdi orası mutfaktır ve çalışmaların yürüdüğü yerdir. Birçok üniversitede eğitim verdim, gördüm ki tek taraflı okumayla gelişim sağlanmıyor. Maalesef 1980 dönemlerinde her şeye tek taraflı bakılmıştır ve sonucunda 5 bin 200 gencimiz yaşamını yitirmiştir. Ancak bugün yapılan daha özgür ve doğru bakış açısıyla birçok ilerleme kaydedilmiştir. O günlerde yaşanan kötü olayları Allah bir daha başımıza getirmesin. Dolaysıyla okuyan gençlik aydın olması gerekir. Biz bunu MTTB'de aldığımız eğitim ve tecrübeyle öğrendik.''

    Genel kurul toplantısı, MTTB Genel Başkanı Taha Enes Şener'in, Ömer Dinçer'e plaket vermesi ve eski MTTB üyelerinin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




    Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na siyasetçi akını Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-02-2011, 19:05

    --->: Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na siyasetçi akını


    Alıntı:
    mttb genel kurulu yonetim kurulu-Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na siyasetçi akını

    teşkilatta 79-80li yıllarda görev aldım. BALIKESİR...GENÇLİĞİN HEBA EDİLME KUMPASINI ETKİSİZLEŞTİREN ŞUURLA BULUŞMASINI SAĞLAYAN .MTTB.ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİN BUGÜNLERDE MEMLEKETİN HİZMETİNDE OLMALARINDAKİ KATKISINDAN DOLAYI...... CAMİADA HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM....
    esat uçar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) esat uçar Ziyaretci