İşçiler memleketlerinde gözyaşları ile karşılanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-26-2011 (15:58)   Son Mesaj: 02-26-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    02-26-2011

    İşçiler memleketlerinde gözyaşları ile karşılanıyor

    İşçiler memleketlerinde gözyaşları ile karşılanıyor


    Libya'daki olayların ardından tahliye edilen Türk işçiler memleketlerine sevinç gözyaşları ile karşılanıyor.

    Yaşadıkları kabus dolu günlerin ardından hava, deniz ve karayolu ile memleketlerine ulaşan işçiler, sağlıklı bir şekilde sevdiklerini kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

    Libya"nın başkenti Trablus yakınlarındaki Srtın şehrinden uçakla İstanbul"a getirilen 37 işçi, oradan da memleketleri Trabzon"a geldi. İşçileri, Trabzon Havalimanı"nda Özdil Belde Belediye Başkanı Mustafa Bayındır ve yakınları karşıladı.

    Yakınlarına sarılarak hasret gideren işçiler, sağlıklı bir şekilde baba ocaklarına ulaşmanın sevincini yaşadı. Libya"da durumun çok kötü olduğunu söyleyen işçiler, kendilerinin olduğu şehirde olaylar büyümeden oradan ayrıldıklarını belirtti.

    Duygusal anların da yaşandığı buluşmada Emine Bülbül isimli bir kadın, Libya"dan dönen iki kardeşine sarılarak gözyaşı döktü. Kardeşleri Göksel ve Yusuf Adanur"a kavuşmanın sevinciyle kısa süreli baygınlık geçiren Bülbül"ü kardeşleri uzun uğraşlar sonucu sakinleştirebildi.

    Olayların başlamasının ardından çok zor günler geçirdiklerini ifade eden işçiler, sağlıklı bir şekilde sevdiklerini kavuştukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

    Yaklaşık 2,5 yıldır orada çalışan Araklı ilçesinden İbrahim Ersoy (43), Libya"da kendilerini koruyan bir aşiret sayesinde çıkabildiklerini söyledi.

    Karayolu ile Mısır"a oradan da uçakla İstanbul"a geldiklerini anlatan Ersoy, direnişçilerin Derne"deki şantiyelerine saldırdığını, ancak kendilerine bir sahip çıkan aşiretin saldırganları püskürttüğünü belirtti.

    Libya"da tam bir kaosun yaşandığını anlatan Ersoy, "Polis yok, asker yok, devlet yok. Sokaklarda ellerinde yol kesip kimlik kontrolü yapanların çoğunluğu 14-;18 yaş arası gençler. Eğer bizi aşiret korumasaydı şantiyemizi yağmalayacaklardı." ifadelerini kullandı.

    Libya halkının Türk"lere karşı kötü bir tutumunun olmadığını ifade eden Ersoy, şantiyelerinde çalışan Ganalı işçilerin de kendileri sayesinde kurtulduğu bilgisini verdi. Ersoy, "Ganalı arkadaşlarımızı Kaddafi"nin paralı askerleri diye alacaklardı. Biz devreye girince bıraktılar." dedi.

    Yaşanan kaostan sağlıklı çıkıp memleketlerine döndükleri için mutlu olduklarını kaydeden 5 çocuk babası Ersoy, işlerini kaybetmenin ise üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.

    Libya"daki olayın Türkiye"ye de ağır bir faturası olacağını dile getiren Ersoy, "Orada bir sürü firma mağdur oldu. 30 bine yakın insanımız bir anda işsiz kaldı. Bu bizim olduğu kadar ülkemiz için de iyi olmadı." iye konuştu.




    İşçiler memleketlerinde gözyaşları ile karşılanıyor Yorumları