Erkeklerin sık yaptığı giyim hataları   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-26-2011 (11:56)   Son Mesaj: 02-26-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 625  

    02-26-2011

    Erkeklerin sık yaptığı giyim hataları

    Erkeklerin sık yaptığı giyim hataları


    Giyim konusunda sadece kadınlar hata yapmıyor, erkeklerde yanlış giyinerek şıklıklarına gölge düşürebiliyor. İşte erkekleri kötü gösteren ve çok sık yapılan giyim hatalarından birkaçı;

    Ünlü modacı Tom Ford"un deyimiyle "Düğünden cenazeye kadar giyilebilen" bir emniyet giysisi...
    Blazer ceket bir dolabın demirbaşıdır. Her zaman dolabınızda birkaç farklı kesimde ve renkte blazer ceket bulundurun. Blazer ceketleri tercih etmeniz için pek çok neden vardır.

    - İşte birkaçı:

    - Belinizi ince gösterir.

    - Biraz kilonuz varsa anında toparlar ve daha ince görünmenizi sağlar.

    - Dar omuzlarınız varsa omuzlarınızı daha geniş gösterir.

    - Bir davete gideceğiniz zaman sizi kurtaran parçalardan biridir.

    - Albenisi çok kuvetli bir giysidir.

    - Hafta sonu da giyebileceğiniz şık bir cekettir.

    - Devetüyü, siyah, beyaz, lacivert ve gri gibi klasik renkler haricinde bu sezon kırmızı, mavi rengini de göreceğiz.

    Erkelerin de dolabındaki olmazsa olmazıdır. İçine beyaz veya mavi tonlarında gömlekle tabii ki kol düğmeli olursa şahane olur.

    - Blazer ceket hem modaya uygun hem ciddi hem de cool gösterebilen tek olmazsa olmaz giysimizdir.

    - Özellikle jean pantolonla giyinmek çok çekici kılıyor kişiyi de kıyafeti de.

    Blazer ceketiniz, jean pantolonla kombinleyecekseniz, jean"in mutlaka dar kesim, dar paça olmasına özen gösterin. Yünlü pantolonlarda lacivert ve siyah blazer"a en yakışan renk fümedir. Kombinde ne giyilirse giyilsin vücudun anatomisine uygun ölçülerde hazırlanan blazer ceket her zaman daha şık durur.

    Blazer ceketlerle gömlek seçimi

    Lacivert blazera en yakışan renk beyaz ve mavidir. Siyah blazer için gömlek rengi seçiminde seçenekler fazladır. Gümüş, lila, beyaz, pembe ve tonlarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

    Ayakkabı ve çorapta blazer kombinasyonu

    Blazer ceketler spor bir şıklık kazandırır. Kahverengi zemin üzerine lacivert blazer ceketinizin tonlarına sahip yatay çizgili çoraplar kıyafetinize hareket katar ve şık durur. Blazer ceketiniz kaşmirse, kaşmir ipek karışımlı çoraplar da giyebilirsiniz. Dışarıdan pek fark edilemese de kaşmirin o yumuşak dokunuşunu ayaklarınızda hissedersiniz.

    Blazer aksesuarları

    Mavi beyaz pötikare gömleğe örgü düz lacivert kravat; düz mavi veya beyaz gömleğe ise armalı lacivertli, yeşilli kravat uygun durur.

    Blazer"ın düğmeleri de en az kumaş kadar önemlidir. Ucuz görünümlü düğmeler blazer"ınızı mahvedebilir. Armalı düğmeler de düzler kadar iyi durur ama düğmenin malzemesinin kaliteli olması şartıyla. Puantiyeli ve şal desenli kravat ve mendilleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ceketiniz yünse yün, kaşmirse kaşmir kravatlar takabilirsiniz. Kravat ve mendilde renk olarak blazer"ınıza uygun kontrast renkleri tercih edin.

    ERKEKLERiN YAPTIĞI GiYiM HATALARI

    Sevgili okurlar sadece biz kadınlar yapmıyoruz moda hatalarını beyler de yanlış giyinerek şıklıklarına gölge düşürebiliyorlar. Kendinizi çok şık hissedebilirsiniz ama ufacık bir hata sizin görünümünüzü hafifleştirebilir.

    Beyaz çorap kabusu

    Beylerin detay olarak gördüğü küçük şeyler aslında önemlidir. Takım elbisenizin altına giydiğiniz beyaz çorap gibi. Beyaz çorap kabusu kadınların erkeklerde en dikkat ettiği detaydır.Mümkünse beyaz çorabı spor ayakkabınızla giyin.

    Kravat seçimine dikkat!

    Kravat kıyafetinizi gösteren önemli bir detaydır. Rengi, boyu önemlidir. Boyunun biraz kısa olması bir anda sizin vücut şeklinizi kötü gösterebilir. Kemer hizasını geçmemelidir. Aslında doğru olan kemerinizin üstüne değmesidir.

    Jean göbeğin üstünde olmasın

    Gece gündüz vazgeçilmezler arasında olan jean pantolonları da doğru kullanmalısınız. Göbeğinizin üstünde durması size çok kötü bir hava verir. Hafif düşük bel ve renginin de koyu bir renk olması sizi moda hatalarından kurtarır. Tabii sözünü ettiğim taşlanmış jeanler değil. Buz mavileri.

    İmaj Danışmanı Aysun Kaba / AKŞAM-Cumartesi





    Erkeklerin sık yaptığı giyim hataları Yorumları