Kılıçdaroğlu: Başbakan haklı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-26-2011 (09:34)   Son Mesaj: 02-26-2011 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    02-26-2011

    Kılıçdaroğlu: Başbakan haklı

    Kılıçdaroğlu: Başbakan haklı


    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye dönük sözlerine destek verdi.

    'Başbakan'ın tepkisi haklı' diyen Kılıçdaroğlu, 'Sarkozy'nin G-20 üyeliği dışında bir kimlikle Türkiye'ye gelmesini isterdik' dedi. Bazı temaslarda bulunmak üzere dün Afyonkarahisar'a giden Kılıçdaroğlu, parti otobüsünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP'li Muharrem İnce'ye ilişkin iddiaları da içeren dinleme kayıtlarının basında yer almasına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:
    'DERSİM ARŞİVLERİNİ AÇ' ÇAĞRISI

    - Bize de çok sayıda bu tür bilgi ve belge geliyor. Ama biz özel hayatın gizliliğine saygı gösterip, 'Açıklamamız doğru değil' diyoruz. Hukuk devletinde özel hayatın gizliliğine önce savcılar uymalı. Savcılarımız, 'Cumhuriyet savcısı' unvanını bırakıp, AKP savcılığına soyunulursa bu doğru olmaz.

    - Başbakan'a bir kez daha sesleniyor, Dersim arşivlerinin açıklanması için 'hodri meydan' diyorum.

    - O konuda Başbakan'ın tepkisini doğal karşılıyorum, olması gereken bir tepki, Sarkozy'nin AB'ye Türkiye'nin giriş sürecinde engeller çıkardığını biliyoruz. Türkiye'ye Sarkozy'nin daha sıcak bakmasını isteriz, Türkiye'ye gelirken de G 20'nin bir üyesi olarak geliyor ama daha farklı bir kimlikle gelmesini tarafların dinlenmesini isterdik.

    Akşam




    Kılıçdaroğlu: Başbakan haklı Yorumları