Libya'daki Türklere 2 ton gıda   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-26-2011 (07:58)   Son Mesaj: 02-26-2011 (07:58)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    02-26-2011

    Libya'daki Türklere 2 ton gıda

    Libya'daki Türklere 2 ton gıda


    Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Trablus Havaalanı'nda mağdur durumda bulunan Türk vatandaşları için 2 ton gıda malzemesi gönderiyor.

    Bakanlığın Libya Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, malzemelerin THY uçağı ile bugün gönderileceği belirtildi. Gıda malzemelerinin Trablus'taki büyükelçiliğe teslim edileceği, ihtiyacın sürmesi halinde ilerleyen günlerde sevkiyata devam edileceği ifade edildi. Libya'dan dönüş yapan vatandaşlar, havalimanında günlerce aç ve susuz kaldıklarını ifade etmişti.
    Açıklamalada, şu ifadelere yer verildi: "Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait C-130 ve C-160 tipi ulaştırma uçaklarıyla Çiğli/İzmir-Trablus-Dalaman arasında vatandaşlarımızın tahliyesi için bir hava köprüsü kurulmuştur. Bu çerçevede dün yapılan dört sefere ilaveten, halihazırda iki uçağımız Trablus meydanında kalkış için beklemekte, diğer dört uçağımız toplam 454 vatandaşımızla Dalaman'a intikal etmekte ve iki uçağımız da Trablus meydanına inmek üzere havada intikal halindedir. Yarından itibaren günde 12 sefer icra edilerek, THY uçuşlarının yanı sıra askeri uçuşlarımızla da vatandaşlarımızın tahliyesi devam edecektir."




    Libya'daki Türklere 2 ton gıda Yorumları