Şener: Yolsuzluğun cezası bizde idamdır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (23:56)   Son Mesaj: 02-25-2011 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    02-25-2011

    Şener: Yolsuzluğun cezası bizde idamdır

    Şener: Yolsuzluğun cezası bizde idamdır


    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Türkiye Partisinin temel ilkesi, çapul siyaset yerine kul hakkı gözeten siyaseti hakim kılmaktır'' dedi.

    Şener, partisince Dolphin Kültür Merkezi'nde düzenlenen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de insanların kafasında, siyasetten uzak durmak gerektiği gibi bir yanılgının olduğunu ama bu düşüncenin doğru olmadığını söyledi.
    Bugün Türkiye'de en önemli kurumun siyaset olduğunu belirten Şener, ''Siyaset, istediği an herkesin hayat tarzını değiştirmektedir. Parlamentoda her gün bununla ilgili yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Siyaset aynı zamanda hepimizin parasını kullanan, hepimizin parasına ortak olan ve hepimizin parasını harcayan bir mekanizmadır. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın gelirinin üçte birini, başbakan ve bakanlar harcamaktadırlar. Bu ülke insanları, cebindeki parayı harcayan başbakanı, bakanları takip ediyor, sorgulayabiliyor mu?'' diye konuştu.

    ''Makamlar ve mevkiler arttıkça sorumluluğun o derece artacağını'' vurgulayan Şener, ''Ama Türkiye'de makamlar arttıkça sorumsuzluk o kadar artar. Ülkede en çok parayı siyaset, iktidarla dirsek teması olan yandaşlar kazanıyor. Devletin bir liralık işini 5 liraya alıyor, yüzde bin para kazanıyor. Var mı yüzde bin para kazanan? Onun için biz Türkiye Partisi olarak bu yağma siyasete dur diyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

    ''Türkiye Partisi'nin temel ilkesi çapul siyaset yerine, kul hakkı gözeten siyaseti hakim kılmaktır'' diyen Şener, şunları söyledi:

    ''Kul hakkı gözeten siyasette soygun, vurgun, kamu kaynaklarını yağmalamak yoktur. Bunu gerçekleştirmek için Türkiye'nin en büyük reformlarından birini yapmak gerektir. Biz parti olarak bu reformu yapmaya talip en büyük hareketiz. Bizim anlayışımızda yolsuzluğun cezası idamdır. İslam Konferansı'na üye 57 ülkenin milli geliri ABD'nin dörtte biridir. Allah çalışana verir. Herkes Çin üzerine destan yazar oldu. 10 yılda dünyanın ikinci büyük ekonomisi oldu. Biliyor musunuz, Çin'de bir bürokrat yolsuzluk yaptığı zaman idam edilir. Çünkü yolsuzluk, kul hakkıdır. Kul hakkını Allah bile affetmez. Müslüman sıfatıyla da yolsuzluk bir araya gelemez.''




    Şener: Yolsuzluğun cezası bizde idamdır Yorumları