300 evi sular altında bırakma nedeni belli oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (22:54)   Son Mesaj: 02-25-2011 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    02-25-2011

    300 evi sular altında bırakma nedeni belli oldu

    300 evi sular altında bırakma nedeni belli oldu


    İzmir'in Dikili ilçesinde Kızılçukur deresi taşarak Cumhuriyet mahallesindeki Danıştay mevkiinde bulunan 300'e yakın yazlık evi sular altında bırakmasının nedeni belli oldu.

    Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle önceki gün İzmir'in Dikili ilçesinde Kızılçukur deresi taşarak Cumhuriyet mahallesindeki Danıştay mevkiinde bulunan 300'e yakın yazlık evi sular altında bırakmıştı. Vatandaşlar duruma isyan ederek su baskınının Kızılçukur deresinin ıslah edilmemesinden kaynaklandığını ifade etmişlerdi.
    Dere ıslah çalışmaları kapsamında Cumhuriyet mahallesi üst tarafında bulunan ve Kızılçukur deresine bağlanması planlanan ikinci bir dere yapıldığı ve derenin köprüsünün bitirildiği fakat köprü yapılırken, önüne dökülen kumlar yüzünden suyun dereye akmadığı ve bu yüzden de mahalleyi sular altında bıraktığı iddia edildi.

    Bugün DSİ yetkilileri sel felaketi yaşanan bölgeye gelerek incelemelerde bulundular. Kısa süreli inceleme yapan DSİ ekipleri açıklama yapmayarak geri döndüler.

    Geçen gün Belediye Başkanı Osman Özgüven açıklamasında "DSİ Kızılçukur deresinin ıslahı için yatak değiştirme kararı aldı. Derenin önü beton setle kapatıldı. Dereye yeni yatak açılması da kamulaştırmaya takıldı. Şu anda Danıştay mevkiinden denize ulaşan dere yatağı bomboş, fakat derenin taşıdığı sel suyu bu bölgeye yayıldı" şeklinde konuşmuştu.




    300 evi sular altında bırakma nedeni belli oldu Yorumları