Türkiye ve ABE'den Libya'ya ortak yardım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (21:34)   Son Mesaj: 02-25-2011 (21:34)    Cevap: 0    Gösterim: 636  

    02-25-2011

    Türkiye ve ABE'den Libya'ya ortak yardım

    Türkiye ve ABE'den Libya'ya ortak yardım


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Libya halkına insani yardım sağlanması için yarından itibaren birlikte çalışacaklarını bildirdi.

    Çalışma ziyareti için bulunduğu BAE'nin başkenti Abu Dabi'de, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahyan'la bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, her iki ülkenin de Libya halkıyla tarihi ve duygusal bağları olduğunu vurgulayarak, "Onların kaderi bizim kaderimiz; onların zorlukları bizim zorluklarımız; onların gelecekleri bizim geleceğimizdir" dedi.
    Türkiye ve BAE'nin Libya halkı için mümkün olan her şeyi yapacağını söyleyen Davutoğlu, "Bugün bizim en temel hedefimiz Libyalı kardeşlerimize insani anlamda ulaşabilmek. Her şeyden önce şu anda orada bir insani yardım ihtiyacı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

    Davutoğlu, bugünkü istişareler sonucunda iki ülkenin, Libya'ya yönelik insani proje başlatmakta ilkesel olarak anlaştığını belirterek, BAE ve Türkiye'nin yarından itibaren bu konuda birlikte çalışacağını söyledi.

    "Oradaki kardeşlerimize ulaşmak için çok organize bir şekilde çalışacağız ve ihtiyaç duydukları her şeyi hazırlayacağız" diyen Davutoğlu, yarından itibaren iki ülke yetkililerinin birlikte çalışmaya başlayacağını kaydetti.

    BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahyan da ülkesinden yarın Türkiye'ye Libya'ya ulaştırılmak üzere yardım gönderileceğini söyledi.

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve beraberindeki heyet BAE'den ayrıldı.




    Türkiye ve ABE'den Libya'ya ortak yardım Yorumları