Marmaris'e getirilenlerin 30'u yabancı çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-25-2011 (19:58)   Son Mesaj: 02-25-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    02-25-2011

    Marmaris'e getirilenlerin 30'u yabancı çıktı

    Marmaris'e getirilenlerin 30'u yabancı çıktı


    Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Alpaslan, Orhangazi ve Osmangazi feribotları ile Libya'dan Marmaris Limanı'na gelen yaklaşık 3 bin kişi arasında 9 ülkeden 30 yabancının da bulunduğunu bildirdi.

    Fecri Alpaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris limanında çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini, iki feribotun yeni sefer için de hazır olduğunu bildirdi. Orhangazi ve Osmangazi feribotuyla yaklaşık 3 bin kişinin Marmaris'e geldiğini, Dalaman'a askeri uçaklarla getirilenlerin sayısının da 400'ü bulduğunu belirten Alpaslan, şunları söyledi:
    ''Devletimizin imkanı, Türk Kızılayının da katkısıyla Libya'dan gelenleri Marmaris'e çok iyi bir şekilde karşıladık. Çok başarılı bir organizasyon olduğunu dünya basını da kabul etti, örnek gösterdi. Orhangazi ve Osmangazi feribotlarının yeni seferleri için hazırlıklarını tamamladık. İki feribota 5 öğün yetecek kumanya, battaniye, battaniye altlığı, sağlık araç ve gereciyle su yükledik, harekete hazır bekliyor. Gemiye refakat edecek ekiplerimiz de hazır. Libya'dan ilk gelenler için 5 ikram çadırı kurduk, ilk gelen kafileye hizmet etti. Ekiplerimiz 20 bin kişiye hizmet edecek kapasitede hazır bekliyor. Hava şartlarının ve Libya'daki özel şartların el vermesi durumunda Marmaris merkezimiz hizmete girecek.''

    Askeri uçaklarla Dalaman'a gelen yaklaşık 400 kişiye de Türk Kızılayının hizmet verdiğini, çorba ve kumanya dağıtıldığını belirten Fecri Alpaslan, Dalaman havaalanı yetkilileriyle görüşüldüğünü, gerekli olması durumunda orada da merkez oluşturulabileceğini vurguladı.

    İlk kafile ile gelenlerin tamamının gidecekleri şehirlere vardığını, gelenler arasında 30 yabancı uyruklunun da bulunduğunu belirten Alpaslan, ''Gelenler arasında Suriye, Ürdün, Kanada, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa uyruklular da vardı. Yaklaşık 100 personel ile hizmet verdik. Muğla Valisi, Marmaris Kaymakamı, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Liman İşletmeleri yetkililerinden büyük destek gördük. Mükemmel bir işbirliği yaşandı. Marmaris şubemiz çok yeni olmasına rağmen çok ciddi bir sınavdan geçti. Kızılaycılık ruhunu burada bir kez daha yaşattık'' dedi.

    Öte yandan yetkililer, Orhangazi ve Osmangazi feribotlarının Akdeniz'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle bu akşam da Marmaris'te kalacağını, yarın sabah yapılacak değerlendirme toplantısından sonra gemilerin hareket saatinin netleşebileceğini söyledi.




    Marmaris'e getirilenlerin 30'u yabancı çıktı Yorumları