Eroğlu: Belçika büyüklüğünde alan ağaçlandırılacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (18:57)   Son Mesaj: 02-25-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    02-25-2011

    Eroğlu: Belçika büyüklüğünde alan ağaçlandırılacak

    Eroğlu: Belçika büyüklüğünde alan ağaçlandırılacak


    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Beyşehir Gölü'nü dünyanın en güzel merkezi haline getireceğiz. Allah nasip ederse burası muhteşem bir göl olacak'' dedi ve ekledi:

    Bakan Eroğlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinde Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Taşçı'dan bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    Beyşehir Gölü'nü kurtaran ''Gembos Derivasyon Projesi'' hakkında açıklamalarda bulunan Eroğlu, gölü kurtarabilmek için Derebucak bölgesinden Beyşehir'e su takviyesi yapılması gerektiğini belirtti. Eroğlu, ''Su eksikliğinin giderilmesi için Akdeniz'e akan suların buraya yönlendirilmesi gerekiyordu. Zor bir projeydi ama başardık. Beyşehir Gölü'nde su seviyesi hemen yükselmeye başladı'' dedi.

    Eroğlu, Beyşehir'in turizm merkezi haline gelmesi için öncelikle yaklaşık 400 bin liralık bir teknenin bölgeye tahsis edileceğini, gölün ve çevresinin mutlaka turizme açılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Beyşehir Gölü'nün etrafının düzenlenmesi konusunda ne gerekiyorsa yapalım. Biz istediğiniz kadar fidan veriyoruz. Oturma mekanları, seyir mekanları yapalım. Burayı dünya turizmine açmamız lazım. Bir de Konyalılar bölünmüş yollar bitince zaman zaman buraya gelsinler, Beyşehir'deki saklı cenneti görsünler. Burayı artık saklı cennet olmaktan kurtaralım. Beyşehir Gölü'nü dünyanın en güzel merkezi haline getireceğiz. Allah nasip ederse burası muhteşem bir göl olacak.''

    Katı atık bertaraf tesisleriyle ilgili sorunun çözüldüğünü de dile getiren Eroğlu, artık katı atık bertaraf tesislerine ormanlık alanlarda yer ayırabildiklerini bildirdi.

    Taşcı, Bakan Eroğlu'na, Osmanlı döneminden kalma ve 200 yıllık olduğunu belirttiği antika bir şamdan hediye etti.

    Ziyaretin ardından tarihi Eşrefoğlu Camisi'nde cuma namazı kılan Eroğlu, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

    -EROĞLU SEYDİŞEHİR'DE-

    Bakan Eroğlu, Beyşehir'deki temaslarının ardından Seydişehir'e geçti. Eroğlu, Seydişehir Cazibe Sulaması ve Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması Projesi'nin temelinin atılması dolayısıyla Seydişehir Spor Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

    Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti'nin gece gündüz çalıştığını, dünyada itibarı artan Türkiye'nin küresel bir güç haline geldiğini belirtti.

    Sadece DSİ'nin 1800-1900 tane şantiyesi olduğunu ifade eden Eroğlu, Bakanlığa bağlı 3 bin 500 şantiyede çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

    Hükümetin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi olduğunu anlatan Eroğlu, ''Bizim milletimiz çok büyük millet. Bunu başarabilecek güçteyiz'' dedi.

    -BELÇİKA BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN AĞAÇLANDIRILACAK-

    Eroğlu, göreve geldikleri günden bu yana 900'den fazla tesisi hizmete açtıklarını, 194 barajı faaliyete geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

    ''25 milyon vatandaşımıza içme suyu götürdük. 1 milyon hektarlık araziyi modern sistemlerle suladık. 23 milyon dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Her tarafı ağaçlandırıyoruz. Belçika büyüklüğünde bir alanı 5 yılda ağaçlandıracağız. Türkiye ağaçlandırma alanında ilk üçe girme başarısını göstermiştir. Tüm ilçelerimizi yemyeşil yapacağız. Tüm okul, hastaneleri, camileri, park ve bahçeleri ağaçlandırmak boynumuzun borcudur.''

    -KONYA OVASI PROJESİ-

    İSKİ'den DSİ'ye geldiğinde ''82 katrilyonluk bir ölü yatırımlar paketini kucağında bulduğunu'' dile getiren Eroğlu, ''Yaptığımız hesaplarda eldeki bütçeye göre bu projeler 41 yılda bitiyordu ama şimdi biz dev tesisleri kısa süre içinde tek tek bitiriyoruz'' dedi.

    Eroğlu, konuşmaların ardından projenin yapımını üstlenen firmaların temsilcilerini sahneye çağırdı. 2014 yılında tamamlanması öngörülen projelerin daha önce bitirilmesi için firma yetkililerinden söz alan Eroğlu, daha sonra firma temsilcileriyle birlikte protokolü imzaladı.

    Eroğlu, daha sonra protokol üyeleriyle birlikte temsili butona basarak, iki projenin temeline ilk harcı koydu.

    Temeli Atılan Seydişehir Cazibe Sulaması ve Seydişehir Suğla Cazibe Sulaması projeleriyle 16 bin 732 hektar tarım arazinin suyla buluşturulması planlanıyor.

    Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri Harun Tüfekçi, Ali Öztürk, Hasan Angı, Orhan Erdem, Hüsnü Tuna, Abdullah Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Eroğlu, törenin ardından AK Parti Seydişehir İlçe Teşkilatını ziyaret etti.




    Eroğlu: Belçika büyüklüğünde alan ağaçlandırılacak Yorumları