Kılıçdaroğlu: Esnaf iktidar yaptı onlar ipi çekti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (18:34)   Son Mesaj: 02-25-2011 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    02-25-2011

    Kılıçdaroğlu: Esnaf iktidar yaptı onlar ipi çekti

    Kılıçdaroğlu: Esnaf iktidar yaptı onlar ipi çekti


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de esnafa ilgi ve desteğin verilmediğini öne sürerek, ''Esnafın iktidar yaptığı parti, esnafın ipini çekti'' dedi.

    Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, esnafın bir ülkenin can damarı olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de esnafa ilgi ve desteğin verilmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    ''Afyonkarahisar'a baktığımız zaman milletvekili sayısı 7'den 5'e düştü. Afyonkarahisar dışarıya göç veriyor. Madem ekonomi çok iyi neden Afyonkarahisar dışarıya göç veriyor? Burası yolların kavşağında bir il. Bir dönem hayvancılığın merkezi, siz oyunuzu verdiniz, AKP'yi iktidar yaptınız. Kararınıza saygılıyız ama sonucu gördünüz, eğer memnununuz diyorsanız eyvallah ama memnun değilseniz, o zaman hep birlikte düşüneceksiniz, Türkiye'yi seven insanları, yönetenleri isteyeceksiniz. Cebini değil, vatandaşlarını düşünen partiyi iktidar yapacaksınız. Soyulduğunuz yetmedi mi? Temiz, dürüst siyaset artık bu ülkede iktidar olmalı. Esnafın iktidar yaptığı parti, esnafın ipini çekti. Sizden isteğim; 'bu düzen devam etsin' diyorsanız götürün oyunuzu AKP'ye verin ama 'biz Türkiye'nin ayağa kalkmasını istiyoruz' diyorsanız hepinizi CHP'nin çatısı altına bekliyorum.''

    -''DEĞİŞİMİN RUHUNU YAKALAYALIM''

    Kılıçdaroğlu, geçmişte hangi partiye oyunu verirse versin tüm vatandaşların oyuna talip olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de temiz, düzgün, vatandaşına saygılı bir siyaseti egemen kılmaya çalıştıklarını bildirdi. Açıkladıkları projelerin toplumun bütün kesimlerine hitap ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Artık eski kalıpları yıkalım, değişimin ruhunu yakalayalım'' dedi.

    Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'ın önemli bir mermer üretim merkezi olduğunu, ancak Türkiye'ye Çin'den mermer getirildiğini belirterek, ''Memlekete hizmet etmenin yolu önce kendi vatandaşımızın kazanmasını sağlamaktan geçer'' ifadesini kullandı.

    -SORULAR

    Oda çıkışında bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim ile ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan daha önce yaptığı bir açıklamada Dersim ile ilgili belgeleri açıklayayım mı diye söylemişti, şantaj kokan bir ifadeyle. Şimdi ben kendisine 'hodri meydan' diyorum. Devletin başındasın, Başbakansın, devletin arşivleri senin elinde, buyur açıkla. Biz de gerçekleri öğrenmiş olalım ama Sayın Başbakan açıklayamaz, gücü yetmez, bunu söylüyorum ki açıklasın'' yorumunda bulundu.

    Kemal Kılıçdaroğlu, başka bir gazetecinin, ''Önder Sav tarafının ve bazı muhaliflerin il başkanlarını sıkıştırdığı ve seçim sonunda görürsünüz şeklinde söylemleri olduğu belirtiliyor. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz'' sorusuna, ''Bunları geçin arkadaşlar, böyle ufak işlerle ben uğraşmam'' cevabını verdi.

    Daha sonra sanayiyi ve kent merkezindeki esnafı dolaşarak vatandaşlarla bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda meclis üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı basına kapalı yapıldı. Kılıçdaroğlu, burada yumurta üreticileriyle de bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını dinledi.

    Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ayrılışı sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, parti otobüsünden vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.

    Afyonkarahisar'ın az oy aldıkları illerden biri olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Kabahat bizde, Afyonlularda değil, buraya daha fazla geleceğiz'' diye konuştu.

    Afyonkarahisar'ın sürekli göç veren, işsizliğin fazla olduğu kentlerden biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    ''Afyon'un altında da altın var, üstünde de altın var. Afyon'un hastanesine Çin'den mermer getirenleri Afyonlular unutmasın, mermer burada Afyonlular unutmasın. Milletvekili sayısı niye 7'den 5'e düştü Afyonlular unutmasın, niye icra dairesi 2'den 5'e çıktı. Biz size söz veriyoruz, temiz, düzgün, namuslu siyaset, halka hesap vermeyi namuslu görev sayan bir siyaset anlayışını Afyon'a getireceğiz, buna emin olun Türkiye'ye de getireceğiz.

    Bu memleketin taşı toprağı altın. Para var adam gibi kullanırsan, para var cebinizi değil vatandaşı düşünürseniz. Biz sizi düşünüyoruz, sizinle beraber yola çıktık, benim gücüm sizsiniz bunu unutmayın.''

    Kılıçdaroğlu, Türk-İş temsilciliğinde çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Buradaki toplantı da basına kapalı yapıldı.




    Kılıçdaroğlu: Esnaf iktidar yaptı onlar ipi çekti Yorumları