Davutoğlu: BAE yeni stratejik ortağı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (17:38)   Son Mesaj: 02-25-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 419  

    02-25-2011

    Davutoğlu: BAE yeni stratejik ortağı

    Davutoğlu: BAE yeni stratejik ortağı


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyareti için bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid El Nahyan ile görüştü.

    Görüşmede bölgesel konuların ele alındığı öğrenildi.
    Davutoğlu, bu görüşme öncesinde ise BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid El Nahyan'la bir araya geldi. Davutoğlu, daha sonra Şeyh Muhammed Bin Zayid El Nahyan ile Şeyh Zayid camisini ziyaret etti.

    BAE ziyareti çerçevesinde BAE Dışişleri Bakanı ile Türkiye'nin yenilenen Abu Dabi Büyükelçiliğinin açılışını da yapan Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, büyükelçiliğin yeni binasının açılışından onur duyduğunu belirtti.

    Türkiye'nin büyükelçiliklerinin hizmet verdiği binaların standartlarının yükseltilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu konuda hükümetin ve bakanlığın aldığı bir karar olduğunu, Türkiye'nin artan prestiji ve itibarı açısından dış temsilciliklerin hem köklü devlet geleneğini yansıtan bir mimaride hem de bulundukları yerlerde en güzel binaların Türk büyükelçiliğine ait olması ilkesi çerçevesinde yenilenmesi gerektiğini söyledi.

    Hükümetin tüm kurumların desteği ile geniş bir kampanya başlattığını dile getiren Davutoğlu, "Dış temsilciliklerimizi gerek mimari standartlar gerek fonksiyonellik açısından yeniliyoruz" dedi.

    Bunun güzel bir örneğinin BAE'de görüldüğüne işaret eden Davutoğlu, Türk mimarisini yansıtan güzel bir örneğin ortaya koyulduğunu, binanın fonksiyonel açıdan da hizmete uygun ve ferah olduğunu kaydetti.

    Büyükelçiliğin yenilenmesinin BAE-Türkiye ilişkileri açısından önem taşıdığını söyleyen Davutoğlu, çok yakın ve dost bir ülke olan BAE ile ilişkilerin son dönemde hızla geliştiğini belirterek "BAE'yi önümüzdeki dönemde bütün bu bölgenin bizim açımızdan en önemli stratejik ortağı olarak görüyoruz" dedi.

    Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayid'i çok yakın bir dostu, kardeşi olarak gördüğünü belirten Davutoğlu, büyükelçilik binasının bu yakın dostluğun bir nişanesi olmasını dilediğini ifade etti.




    Davutoğlu: BAE yeni stratejik ortağı Yorumları