Erdoğan, Gerçeker'i kabul etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-25-2011 (17:34)   Son Mesaj: 02-25-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    02-25-2011

    Erdoğan, Gerçeker'i kabul etti

    Erdoğan, Gerçeker'i kabul etti


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'le bir araya geldi. Başbakanlık merkez binasında gerçekleşen görüşme yarım saat sürdü.

    Görüşmenin ardından Yargıtay'a gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gerçeker, Başbakan Erdoğan ile Yargıtay'ın fiziki koşulları ile ilgili konuları görüştüklerini söyledi. Erdoğan'ın bu taleplerine 'gayet iyi' karşıladığını belirten Gerçeker, " Çalışma şartlarını en kısa sürede nasıl normal hale getirilir onun çaresini arıyoruz. İnşallah da kısa sürede halledeceğiz" dedi.
    Gerçeker, Yargıtay'ın yeni binasının yapımı için bir tarih öngörülüp görülmediğinin sorulması üzerine Gerçeker, "En kısa sürede yani bir iki ay içinde bu daireler kurulup faliyete geçecek onun için bu süre içinde mutlaka en iyi şekilde çalışma ortamını hazırlamamız gerekiyor. Tabi onlarda yardımcı olacaklar. Sabahda söyledim bu sadece bizim sorunumuz değil, bütün toplumun sorunu, devletin sorunu. Yargınnı sorunlarını bir devlet sorunu olarak ele alıp çözmek gerikiyor.

    İnşallah çözmeye çalışacağız, inşallah adaleti en iyi şekilde, hızlı şekilde gerçekleştirmek için gerekli adımları atmaya çalışacağız" diye konuştu. Gerçeker, Danıştay üyelerinin Anıtkabir ziyareti ile ilgili olarak da Bu konu hakkında bilgisi olmadığını Danıştay üyyeleri ile temasa geçmediğini bunun içinde bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

    Bir gazetecinin 'Sabah fiziki koşullar oluşmadan kurulan daireler sanal daireler olarak kalır demiştiniz. Görüşmede bunu ilettinizmi?' sorusu üzerine, " Tabi.. herhalde bina sorunumuzu kısa süre içinde temin edeceği" dedi. Gerçeker, görüşme kısa sürdüğü için doyurucu olup olmadığının sorulması üzerine, "Elbette" karşılığını verdi.






    Erdoğan, Gerçeker'i kabul etti Yorumları